Τουριστικό Γραφείο, Χολαργός
logo
Οργάνωση μοναδικών ταξιδίων στην Ελλάδα και σε όλο το κόσμο. Για όποιον λόγο και να ταξιδεύετε εμείς θα σας βοηθήσουμε να φτιάξετε το όνειρο σας σαν Royalty!
(+30) 210 710 3532
info@royalty-escapes.com
Weather
Nov 30
13 C
overcast clouds
Athens

Ακολουθήστε μας:

(+30) 210 710 3532
Top
 

Γύρος Μαρόκου

Γύρος Μαρόκου

per person

Αναχωρήσεις: 2 Ιανουαρίου.

02/1/2023-10/01/2023

Στο σταυροδρόμι Ευρώπης-Αφρικής και Μεσογείου-Ατλαντικού, το Μαρόκο γνώρισε κατά τη διάρκεια της μακράς του ιστορίας πολλούς κατακτητές και εποίκους, καθένας από τους οποίους άφησε τα ίχνη του στον πολιτισμό και στις συνήθειες των κατοίκων του.

Έρημος, βουνά και οάσεις, πολύχρωμες αγορές, κάσμπες και μεντίνες, αυτοκρατορικές πόλεις, γραφικά χωριά και βεδουίνοι, ένα ταξίδι στα όρια Δύσης και Ανατολής, που θα σας συναρπάσει.

Η βασική πύλη εισόδου της χώρας με το εξωτικό όνομα και τους συνειρμούς που φέρνει στον νου, η Καζαμπλάνκα, το παλάτι και η κάσμπα της πρωτεύουσας Ραμπάτ, η χιονοσκεπής οροσειρά του Άτλαντα, τα στενά δαιδαλώδη σοκάκια με τις συντεχνίες στη μεντίνα της Φες, η παλιά αυτοκρατορική πρωτεύουσα Μεκνές, η καστροπολιτεία Εσσαουίρα με το νησιώτικο χρώμα, τα σουκ και η μεγαλειώδης “Πλατεία των Θαυμάτων” στο απαράμιλλο Μαρρακές… το Μαρόκο είναι μια χώρα, όπου ο μυστικισμός και ο παράδεισος των αισθήσεων μαγνητίζει!

 • Προορισμός
 • Αναχώρηση
  Διεθνές Αεροδρόμιο Αθήνας Ελ. Βενιζέλος
 • Περιλαμβάνεται
  Γύρος Μαρόκου
  Γεύματα
  Διαμονή σε Ξενοδοχείο
  Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  Ελληνόφωνος Συνοδός
  Τουριστικό Λεωφορείο
  Αεροπορικά Εισιτήρια
  Πρωϊνό
 • Δεν Περιλαμβάνεται
  Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια
  Ότι δεν αναφέρεται
  Ποτά & Αναψυκτικά
  Δημοτικός Φόρος
  Φόροι Αεροδρομίων
  Εισιτήρια Εισόδων
1
1η ημέρα: Αθήνα | Καζαμπλάνκα |
Στις 12:30 συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Check in στο γκισέ της Air France και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Μαρόκο . Άφιξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Καζαμπλάνκας , μεταφορά στο ξενοδοχείο μας , τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση .
2
2η ημέρα: Καζαμπλάνκα |Ραμπάτ| Μέκνες| Φεζ (300 χλμ)
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για μια πανοραμική περιήγηση της Καζαμπλάνκας , ξεκινώντας με την πρώτη μας στάση με ελεύθερο χρόνο για τις φωτογραφίες μας στο Τζαμί του Χασάν Β' ( εξωτερικά ), ένα από τα μεγαλύτερα τζαμιά του ισλαμικού κόσμου. Θα περάσουμε από την παραλιακή λεωφόρο Κορνίς με θέα τον Ατλαντικό ωκεανό και θα τελειώσουμε με την πλούσια συνοικία Άνφα με τον ιππόδρομο και τα γήπεδα γκόλφ.Το ταξίδι μας συνεχίζεται για το Ραμπάτ , την πρωτεύουσα της χώρας ( 95χλμ) , που βρίσκεται στις ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού , στο δέλτα του ποταμού Μπου Ρεγκρέγκ . Περνώντας μπροστά από τα ανάκτορα του βασιλιά της χώρας Μωχάμετ ΣΤ', Θα σταματήσουμε στο Μαυσωλείο του Μωχάμετ Ε' , γνωστό και ως το 《Ταζ Μαχάλ 》 του Μσρόκου και τον Πύργο του Χασάν ( 44 μ. ), που βρίσκεται στον ίδιο χώρο . Χρόνος ελεύθερος για φωτογραφίες και αναχώρηση για την πόλη Μεκνές , Μνημείο παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1996 . Περνώντας από την Πύλη της Πέμπτης , που πήρε το όνομα της από τη λαική αγορά κάθε Πέμπτης που γινόνταν στο σημείο αυτό , και από την εβραική συνοικία , θα κάνουμε μια μικρή στάση στην πλατεία Λα Χεντίμ , στην άκρη της οποίας δεσπόζει η μεγαλόπρεπη Πύλη Μπάμπ ελ Μανσούρ που ολοκληρώθηκε το 1732 και οδηγούσε στο παλάτι του Σουλτάνου Μουλά ισμαήλ. Η πύλη ( ύψους 16 μ και πλάτους 8 μ ) με περίτεχνο διάκοσμο . Ακολούθως αναχώρηση για την πόλη της Φεζ ( 60χλμ ), που συνεχίζει ακόμη και σήμερα να κρατά τα σκήπτρα της  πνευματικής πρωτεύουσας του Μαρόκου. Άφιξη στο ξενοδοχείο , τακτοποίηση στα δωμάτια , δείπνο και διανυκτέρευση.
3
3η ημέρα: | Φεζ | (530 χλμ)
Μετά το πρωινό , ξεκινάμε για την ξενάγηση μας στη Μέκκα του Μσρόκου , καθώς πρόκειται για την κατεξοχήν ιερή πόλη της χώρας , που ιδρύθηκε το 789 από τον Μουλά Ιντρίς Α' και αναδείχθηκε σε αυτοκρατορική πρωτεύουσα από τους Μερινίδες που την κατέλαβαν το 1250 , την κόσμησαν με περίλαμπρα κτίρια και έχτισαν στα δυτικά τη νέα πόλη .Βλέποντας ( εξωτερικά ) τα ανάκτορα των Μερινιδών, τα παλαιότερα του Μαρόκου , χτισμένα σε μια επιφάνεια 800 εκταρίων , θα περάσουμε από την εβραική συνοικία Μελλάχ και θα καταλήξουμε στην Μεντίνα της Φεζ που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα. Με 9.202 σοκάκια και 1000 αδιέξοδα , η Μεντίνα της Φέζ είναι ένας αληθινός λαβύρινθος μέσα στον οποίο θα δούμε το τζαμί Καραουίν που χτίστηκε τον 9ο αιώνα , υπήρξε το πρώτο πανεπιστήμιο του Μαρόκου και ένα από τα σημαντικότερα πνευματικά κέντρα του Ισλάμ.Σήμερα φιλοξενεί το μουσουλμανικό πανεπιστήμιο της Φεζ , αλλά δεν επιτρέπεται η είσοδος στους μη μουσουλμά νους. Θα δούμε επίσης το Μαυσωλείο του Μουλά Ιντρίς Β' , τον μεντρεσέ ( ισλαμικό σχολείο ) Μπου Ινανία και τα περίφημα βυρδοδεψεία  , υπαίθρια , στρογγυλά πέτρινα πηγάδια κατεργασίας και βαφής των δερμάτων , με τον παλιό πατροπαράδοτο τρόπο .Επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.
4
4η ημέρα: Φεζ | Ιφραν| Μιντελτ| Ερρασίντια|Ερφουντ (400 χλμ)
Κανένα ταξίδι στο Μαρόκο δεν είναι πλήρες , αν δεν ζήσουμε την έρημο , σν δεν περιπλανηθούμε στα εντυπωσιακά τοπία των απέραντων ψηλών αμμόλοφων. Έτσι , μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Έρφουντ , περνώντας από την 《Ελβετία του Μαρόκου》, όπως αποκαλούν το Ιφράν , μια πόλη στην περιοχή του Μεσαίου Άτλαντα στο Βόρειο Μαρόκο , που ιδρύθηκε το 1929 από τους Γάλλους ως θέρετρο αναψυχής σε υψόμετρο 1665 μ. Μετά τη στάση μας το ταξίδι μας συνεχίζεται και περνώντας σπό το Μιντέλτ, μεγάλο γεωργικό κέντρο , και την Ερρασιντία , απ'όπου αρχίζουν οι μεγάλες οάσεις του Μαροκινού νότου , θα φτάσουμε στο Έρφουντ , πόλη - όαση στην Έρημο Σαχάρα . Άφιξη στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια , δείπνο και διανυκτέρευση.
5
5η ημέρα: Ερφουντ|Σαφάρι στη Μερζουγκα με jeep 4x4 |Τινερχιρ| Φαράγγι Τόντρα |Κοιλάδα Ντάντες| (200 χλμ) ή Ουαρζαζατ (320 χλμ)
Σήμερα θα ξυπνήσουμε πολύ πρωί προκειμένου να βιώσουμε μια μοναδική εμπειρία την ανατολή του ηλίου.Με ειδικά διαμορφωμένα jeep 4×4, θα αναχωρήσουμε για τους αμμόλοφους της ερήμου στην περιοχή Μερζούγκα . Στην είσοδο της ερήμου θα αφήσουμε τα jeep και με (ατομικά έξοδα) θα ανέβουμε τους αμμόλοφους με καμήλες , για να απολαύσουμε τη ανατολή του ήλιου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για πρωινό και αναχώρηση με τις αποσκευές μας για την κοιλάδα Ντάντες. Θα περάσουμε από την πόλη Τινερχίρ , που κατοικείται ως επί το πλείστον από Αμαζίνγκ , αυτόχθονες βέρβερους , και θα συνεχίσουμε για το Φαράγγι Τόντρα , μια από τις πιο φανταστίκες , φυσικές τοποθεσίες του Μαρόκου , περνώντας από εντυπωσιακές οάσεις . Ακολουθώντας τη διαδρομή με τις 《Χίλιες Κάσμπες》, που ονομάζεται έτσι , γιατί όλα τα χωριά από τα οποία περνάμε είναι μικρές Κάσμπες, φηλαδή περιτειχισμένες μικρές πόλεις , θα σταματήσουμε για φωτογραφίες στο εντυπωσιακό Φαράγγι Τόντρα , που στο πιο στενό σημείο του έχει 300μ. ύψος και μόλις 10 μ. πλάτος και με κρυστάλλινα νερά να ρέουν ανάμεσα . Ο ομώνυμος ποταμός έχει λαξέψει στο διάβα του τα βράχια , που λατρεύουν οι αναρριχητές . Άφιξη στην Κοιλάδα Ντάντες , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο , δείπνο και διανυκτέρευση.( Σε περίπτωση διανυκτέρευσης στην Ουαρζαζάτ θα περάσουμε και από τις οικισμούς Έλ κελάα μ' Γκούνα , Μπουλμάν και Σκούρα , οικισμοί που αναφέρονται στην επόμενη μέρα. )
6
6η ημέρα: Κοιλάδα Ντάντες | Ελ Κελλα Μ Γκούνα| Μπουλμαν| Σκούρα | Ουαρζαζατ|Μαρακές (400 χλμ) ή Ουαρζαζατ-Mαρακές (200 χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για το Μαρακές . Στη διαδρομή μας για την Ουαρζαζάτ αν δεν έχουμε διανυκτερεύση εκεί θα περάσουμε από μοναδικά τοπία και οικισμούς , μεταξύ των οποίων η Σκούρα , η Μπουλμάν και η《 πόλη των ρόδων》η Έλ Κελάα Μ Γκούνα . Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.450μ , στην καρδιά των ρόδων , που φύτευσαν στην περιοχή τον 10ο αιώνα προσκυνητές που γύριζαν σπό τη Μέκκα και έφερναν μαζί τους το ρόδο το δαμασκηνό . Άφιξη στην Ουαρζαζάτ , παλιό οχυρό των Γάλλων Λεγεωνάριων  που είναι το προπύργιο της ερήμου και διαθέτει δύο από τις ομορφότερες κάσμπες του Μαρόκου τις οποίες και θα δούμε. Η Κάσμπα Ταουρίτ ( στάση για τις φωτογραφίες εξωτερικά ) , πρώην κατοικία του πασά Γκλάουι , ο οποίος απέκτησε μεγάλο πλούτο συνεργαζόμενος ε τους Γάλλους. Η δεύτερη Κάσμπα η Άιτ Μπενχάντου όπου και θα επισκεφτούμε , απέχει 30 χλμ. από την Ουαρζαζάτ και είναι πραγματικά μοναδική , γι' αυτό δίκαια έχει χαρακτητιστεί από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς .Το χωμάτινο αυτό κάστρο , τμήματα του οποίου έχουν την τεχνοτροπία οικημάτων της Υεμένης , λόγω της θέσης της και της γραφικότητάς της , έχει συχνά χρησιμοποιηθεί ως σκηνικό κινηματογραφικών ταινιών , όπως 《Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ》 , 《Ο Μονομάχος》, 《Το διαμάντι του Νείλου》, 《Λόρενς της Αραβίας》, 《Αστερίξ》κ.λ.π.  Ακολούθως θα συνεχίσουμε μέσω του οδικού άξονα του Μεγάλου Άτλαντα , που κατασκεύαστηκε αρχικά από την γαλλική Λεγεώνα των Ξένων και περνώντας την κορυφή Τίζιν Τίσκα σε υψόμετρο 2.260 μ , θα φτάσουμε στο Μαρακές . Άφιξη στο ξενοδοχείο , δείπνο , διανυκτέρευση.
7
7η ημέρα: Μαρακες | Καζαμπλάνκα (240 χλμ)
Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για την ξενάγηση του Μαρακές , της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Μαρόκου μετά την Καζαμπλάνκα. Βλέποντας εξωτερικά το τζαμί της Κουτουμπία ( δεν επιτρέπεται η είσοδος σε μη μουσουλμάνους ) , με τον μιναρέ του που αποτελεί το σύμβολο του Μαρακές , θα συνεχίσουμε με το παλάτι Ελ Μπαχία , χτισμένο στα τέλη του 19ου αιώνα , και θα επισκεφτούμε τους πανέμορφους κήπους του Μαζορέλ, μια όαση με φοινικόδεντρα , κάκτους , βουκαμβίλιες , λίμνες και σιντριβάνια , που κατασκεύασε ο Γάλλος ζωγράφος Ζακ Μαζορέλ και αργότερα αγόρασε ο σχεδιαστής μόδας Υβ Σαιν - Λωράν , και θα καταλήξουμε στην φαντασμαγορική πλατεία Τζεμαά Έλ Φνά , την《Πλατεία των Θαυμάτων》, που περιβάλλεται από εστιατόρια , καταστήματα , τράπεζες και καφέ .Ιδιαίτερο χρώμα στην πλατεία δίνουν δεκάδες πωλητέ φρέσκου πορτοκαλοχυμού , πρακτικοί οδοντίατροι που κάνουν εξαγωγές δοντιών , παραμυθάδες που διηγούνται ιστορίες ,   γητευτές φιδιών και Βέρβεροι που χορεύουν υπό τους ήχους τυμπάνων. Επίσης θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε ένα φαρμακείο μπαχαρικών,όπως αποκαλούν τα καταστήματα , για να γνωρίσουμε από κοντά τα μπαχαρικά τις χώρας και να μάθουμε πως τα χρησιμοποιούν στα φαγητά τους . Αναχώρηση για Καζαμπλάνκα , άφιξη στο ξενοδοχείο , δείπνο και διανυκτέρευση .
8
8η ημέρα: Πτήση για Παρίσι
Μετά το πρωινό , αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Καζαμπλάνκας και πτήση για το Παρίσι , Άφιξη , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και βόλτα στην Πόλη του Φωτός.
9
9η ημέρα: Πτήση για Αθήνα
Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα , γεμάτοι όμορφες εντυπώσεις,  αναμνήσεις και εμπειρίες , που θα μας συντροφεύουν μια ζωή.
10
Κατεβάστε το Αναλυτικό Πρόγραμμα της εκδρομής σε αρχείο .PDF (κάντε κλίκ στο εικονίδιο και περιμένετε να δημιουργηθεί το αρχείο για να ανοίξει το "παράθυρο" να το κατεβάσετε)  

TOUR LOCATION

Περιλαμβάνονται:
 • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις Αθήνα – Παρίσι – Καζαμπλάνκα & Καζαμπλάνκα – Παρίσι- Αθήνα Air France με μία αποσκευή 23 κιλών και μία χειραποσκευή 8 κιλών.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Καζαμπλάνκα σε ξενοδοχείο 5* Mogador Marina με ημιδιατροφή σε μπουφέ
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Φεζ σε ξενοδοχείο 5* Palais Medina με ημιδιατροφή σε μπουφέ
 • Μία (1) διανυκτέρευση στο Ερφουντ σε ξενοδοχείο 5* Palais de Desert με ημιδιατροφή σε μπουφέ
 • Μία (1) διανυκτέρευση στη Κοιλάδα Νταντες σε ξενοδοχείο 4* Xaluca με ημιδιατροφή σε μπουφέ
 • Μία (1) διανυκτέρευση στο Μαρακές σε ξενοδοχείο 5* Κenzi Rose Garden με ημιδιατροφή σε μπουφέ
 • Μία (1) διανυκτέρευση στο Παρίσι σε ξενοδοχείο 4* με πρωϊνό σε μπουφέ
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος.
 • Έμπειρος αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • ΦΠΑ.
Πτήσεις με Αir France
 • 02 Ιανουαρίου Αθήνα – Παρίσι 14.55 – 17.30
 • 02 Ιανουαρίου Παρίσι – Καζαμπλάνκα 18.35 – 21.45
 • 09 Ιανουαρίου Καζαμπλάνκα – Παρίσι 11.20 – 14.30
 • 10 Ιανουαρίου Παρίσι – Αθήνα 09.45 – 14.00
Δεν περιλαμβάνονται:
 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα 20 € κατ’ άτομο (πληρωτέα κατά την άφιξη σας στο αεροδρόμιο
 • Οι φόροι διαμονής 24 € περίπου κατ΄ άτομο στο Μαρόκο και 3 € κατ’ άτομο στο Παρίσι
(πληρωτέα στο γραφείο μας)
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται με ατομικά έξοδα
  Σημειώσεις:
 • Τα διαβατήρια σας πρέπει να ισχύουν για τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία εισόδου στο Μαρόκο
 • Σας ενημερώνουμε ότι το γραφείο δεν φέρει καμία ευθύνη για την ποιότητα ή τις τιμές των τουριστικών ειδών που αγοράζετε καθώς και για τις προαιρετικές εκδρομές που συμμετέχετε
 • Η βόλτα με καμήλες αποτελεί προσωπική επιλογή και είναι ευθύνη του κάθε συμμετέχοντα , ανεξαρτήτου ηλικίας.
 • Οι αποσκευές μεταφέρονται στο λεωφορείο στο αεροδρόμιο άφιξης με ευθύνη των κατόχων , ανεξάρτητα συνοδείας εκπροσώπου του γραφείου και σε περίπτωση φθοράς ή απώλειας , το γραφείο δεν φέρει καμία ευθύνη.
 • Η διανυκτέρευση στην Κοιλάδα Ντάντες ενδέχεται να πραγματοποιηθεί στην περιοχή Ουαρζαζάτ .
 • Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αν κριθεί αναγκαίο
 • Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας vlassopoulostravel.gr
  COVID – 19 Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Μαροκινού Υπουργείου Υγείας για τους ενδιαφερόμενους να επισκεφτούν το Μαρόκο ταξιδιώτες απαιτείται πλέον σε όλα τα σημεία εισόδου της χώρας , επίδειξη απλώς ισχύοντος πιστοποιητικού εμβολιασμού ή για τους μη εμβολιασμένους εναλλακτικά αρνητικής διάγνωσης PCR μεταφρασμένο στα αγγλικά από το διαγνωστικό κέντρο. ΠΡΟΣΟΧΗ : Δεν ισχύει το RAPID TEST.
Τιμή κατάτομο  
Τύπος Δωματίου 9 ημέρες
Δίκλινο 1.450 €
Μονόκλινο 1.595 €
You don't have permission to register