Τουριστικό Γραφείο, Χολαργός
logo
Οργάνωση μοναδικών ταξιδίων στην Ελλάδα και σε όλο το κόσμο. Για όποιον λόγο και να ταξιδεύετε εμείς θα σας βοηθήσουμε να φτιάξετε το όνειρο σας σαν Royalty!
(+30) 210 710 3532
info@royalty-escapes.com
Weather
Nov 29
12 C
few clouds
Athens

Ακολουθήστε μας:

(+30) 210 710 3532
Top
 

Ρώμη – Τοσκάνη – Ούμπρια Χριστούγεννα

Ρώμη – Τοσκάνη – Ούμπρια Χριστούγεννα

per person

Αναχωρήσεις : 24 Δεκεμβρίου

                              

 • Προορισμός
 • Αναχώρηση
  Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Ελ. Βενιζέλος
 • Περιλαμβάνεται
  Ρώμη – Τοσκάνη – Ούμπρια Χριστούγεννα
  Διαμονή σε Ξενοδοχείο
  Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  Ελληνόφωνος Συνοδός
  Τουριστικό Λεωφορείο
  Αεροπορικά Εισιτήρια
  Πρωϊνό
 • Δεν Περιλαμβάνεται
  Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια
  Γεύματα
  Ότι δεν αναφέρεται
  Ποτά & Αναψυκτικά
  Δημοτικός Φόρος
  Φόροι Αεροδρομίων
  Εισιτήρια Εισόδων
1
1η μέρα: Αθήνα – Ρώμη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση προς την «Αιωνία Πόλη», τη Ρώμη. Με την άφιξη μας στην πόλη της Ρώμης , θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν και θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας στην πρωτεύουσα της Ιταλίας. Πρώτος σταθμός της επίσκεψης μας, θα είναι το ορόσημο της πόλης, το διάσημο Κολοσσαίο, το οποίο αποτελεί και το μεγαλύτερο σωζόμενο αμφιθέατρο της Ρωμαϊκής περιόδου, στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τις ρωμαϊκές αγορές και στο λόφο του Καπιτωλίου όπου θα δούμε το Δημαρχείο της Ρώμης, τα πρώτα μουσεία του κόσμου αλλά και την πλατεία που είναι σχεδιασμένη από τον Μιχαήλ Άγγελο. Ακολούθως, θα θαυμάσουμε την Piazza Venezia και το εθνικό μνημείο της Ιταλίας το οποίο είναι αφιερωμένο στον πρώτο βασιλιά της Ιταλίας. Επόμενος σταθμός μας θα είναι η Fontana di Trevi, η κρήνη που αποτελεί το πιο διάσημο   σιντριβάνι της Ρώμης. Συνεχίζουμε τη βόλτα μας με την επίσκεψη μας στο Πάνθεον, το πιο παλιό ναό της πόλης και τέλος θα καταλήξουμε στη διάσημη Piazza Navona, που αποτελεί μια από τις πιο μεγάλες και διάσημες πλατείες της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Στη συνέχεια, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
2
2η μέρα: Μοντελπουτσιανο- Ορβιέτο
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για τη μονοήμερη εκδρομή μας. Πρώτος μας σταθμός θα είναι το Μοντελπουτσιάνο, το χωριό, το οποίο αποτελεί την απεικόνιση της επαρχίας της Τοσκάνης. Μέσα από μια γραφική διαδρομή στην ενδοχώρα της Τοσκάνης θα καταλήξουμε στο φημισμένο Μοντελπουτσιάνο. Η περιήγηση μας στο μεσαιωνικό χωρίο θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία του, την Piazza Grande, η οποία περικλύζεται από παλάτια αναγεννησιακού και μεσαιωνικού ρυθμού. Ακόμη, θα επισκεφτούμε τον καθεδρικό ναό που είναι αφιερωμένος στη Santa Maria Assunta. Δε θα παραλείψουμε να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια του χωριού και να γευτούμε τα παραδοσιακά εκλεκτά τυριά, αλλαντικά αλλά και του διεθνούς φήμης κρασί του σε μία από τις παραδοσιακές trattorias. Στη συνέχεια αναχώρηση για το μεσαιωνικό Ορβιέτο, το οποίο βρίσκεται στην επαρχία της Ουμπριας. Θα θαυμάσουμε το σήμα κατατεθέν του, το οποίο δεν είναι άλλο από τον καθεδρικό  ναό γοτθικού ρυθμού που χρειάστηκαν πάνω από 300 χρόνια για την κατασκευή του. Θα περιηγηθούμε στα γραφικά σοκάκια του και θα πάρουμε μια δόση της παραδοσιακής Ιταλικής επαρχίας. Αργά το απόγευμα επιστροφή στην πόλη της Ρώμης και στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
3
3η μέρα: Ρώμη- Βατικανό
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας  και αναχώρηση για την επίσκεψη μας στα Μουσεία του Βατικανού. Εκεί θα αρχίσει η ξενάγηση μας, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τις αίθουσες που περιλαμβάνουν διάφορα αγάλματα και εκθέματα από την εποχή της Αναγέννησης. Ξεχωρίζουν τα εκθέματα του Μιχαήλ Αγγέλου  αλλά και τα έργα του Τζιότο, Καραβάτζιο και Ντα Βίντσι. Θα καταλήξουμε στη διάσημη Καπέλα Σιστίνα, το παρεκκλήσι του Πάπα, που την οροφή του φιλοτέχνησε ο Μιχαήλ Άγγελος. Εν συνεχεία θα επισκεφτούμε τον Άγιο Πέτρο, τη μεγαλύτερη καθολική εκκλησία του κόσμου που αποτελεί και την έδρα του Πάπα. Με το τέλος της ξενάγησης μας, μεταφορά στο κέντρο της Ρώμης. Θα δούμε τη διάσημη Piazza del Popolo την πλατεία που είναι επηρεασμένη από τη γαλλική αρχιτεκτονική. Επιπλέον θα δούμε την Piazza di Spagnia με τη διάσημη σκαλινάτα της. Από εκείνο το σημείο ξεκινάει και η via Condoti,  ο δρόμος με τα καταστήματα της υψηλής ραπτικής. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.
4
4η μέρα: Ασίζη-Σπέλο
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας, η σημερινή μας μέρα είναι αφιερωμένη στην επαρχία της Ούμπριας. Αναχώρηση για την πόλη της Ασίζης. Χτισμένη πάνω σε λόφο, η πόλη της Ασίζης μας μεταφέρει στην Αναγέννηση. Η Ασίζη είναι γνωστή ως η γενέτειρα του Αγίου Φραγκίσκου, του πολιούχου της Ιταλίας που ίδρυσε το θρησκευτικό τάγμα των Φραγκισκανών στην πόλη το 1208. Στην περιήγηση μας, θα δούμε τη Βασιλική της Αγίας Κλάρας και τη διπλή Βασιλική εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου, όπου βρίσκεται ο τάφος του και οι νωπογραφίες του Τζιότο και του Ταιμαμπουέ. Χρόνος ελεύθερος προκειμένου να περιπλανηθείτε στην όμορφη πόλη.  Ακολουθεί η επίσκεψη μας στην όμορφη πόλη του Σπέλο. Στα χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει και υπερτονίζουν το μεσαιωνικό του χαρακτήρα είναι οι κατοικίες από πέτρα, τα πλακόστρωτα δρομάκια αλλά και τα μεσαιωνικά τείχη με τρεις βασικές πύλες εισόδου: Porta Consolare, Porta di Venere και Αψίδα του Αυγούστου. Στα χαρακτηριστικά της πόλης βρίσκονται και τα άφθονα λουλούδια καθώς η παράδοση γύρω από τα λουλούδια που ξεκινά αιώνες πριν. Χρόνος ελεύθερος προκειμένου να περιπλανηθούμε στο γραφικό χωριό. Αργά το απόγευμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
5
5η μέρα: Ρώμη – Πτήση επιστροφής
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε τον καφέ σας σε μία από τις  πλατείες της Ρώμης. Ακόμη θα μπορέσετε να κάνετε τα ψώνια σας στην ιταλική πρωτεύουσα. Στη συνέχεια, μεταφορά στο αεροδρόμιο της Ρώμης για την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.
6
Κατεβάστε το Αναλυτικό Πρόγραμμα της εκδρομής "" σε αρχείο .PDF (κάντε κλίκ στο εικονίδιο και περιμένετε να δημιουργηθεί το αρχείο για να ανοίξει το "παράθυρο" να το κατεβάσετε)

TOUR LOCATION

Με την εγγραφή σας απαιτείται η δήλωση συμμετοχής στο μουσείο του Βατικανού (τουλάχιστον 20 ημέρες πριν την αναχώρηση βάσει διαθεσιμότητας) με κόστος εισόδου 35 € πληρωτέα στον αρχηγό της εκδρομής. Κόστος ακουστικών (υποχρεωτικά) για το Μουσείο και τη Βασιλική του Αγ. Πέτρου 5€ το άτομο Περιλαμβάνονται:
 • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις Αθήνα - Ρώμη - Αθήνα με την Ita Airlines με μία αποσκευή 23 κιλών και μία χειραποσκευή 8 κιλών.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* Cardinal Hotel St. Peter (ημικεντρικό) ή Hotel Mondial (κεντρικό – 400 μέτρα από Via Cavour)
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος.
 • Ελληνόφωνη ξενάγηση στο μουσείο του Βατικανού/Καπέλα Σιξτίνα & Βασιλική Αγ. Πέτρου
 • Έμπειρος αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας.
 • Checkpoints
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης για τους εκδρομείς έως 75 ετών.
 • ΦΠΑ.
  Δεν περιλαμβάνονται:
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
 • Γεύματα και δείπνα.
 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
 • Ο φόρος διαμονής 6€ ανά άτομο ανά ημέρα, πληρωτέος απευθείας στο ξενοδοχείο.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.
Τιμή κατάτομο
Τύπος Δωματίου Cardinal Hotel St. Peter 4* (Ημικεντρικό) Mondial 4* (Κεντρικό)
Δίκλινο 720 € 785 €
Τρίκλινο 720 € 785 €
Επιβάρυνση για μονόκλινο 150€ 150€
You don't have permission to register