Τουριστικό Γραφείο, Χολαργός
logo
Οργάνωση μοναδικών ταξιδίων στην Ελλάδα και σε όλο το κόσμο. Για όποιον λόγο και να ταξιδεύετε εμείς θα σας βοηθήσουμε να φτιάξετε το όνειρο σας σαν Royalty!
(+30) 210 710 3532
info@royalty-escapes.com
Weather
Jan 19
7 C
clear sky
Athens

Ακολουθήστε μας:

(+30) 210 710 3532
Top
 

Κωνσταντινούπολη-Aδριανούπολη-Αϊβαλί-Προύσα- Δαρδανέλια-Τροία-Πέργαμος R6

Κωνσταντινούπολη-Aδριανούπολη-Αϊβαλί-Προύσα- Δαρδανέλια-Τροία-Πέργαμος R6

per person

6 Ημέρες Αεροπορικώς

Αναχώρηση κάθε Σάββατο από 06/11 έως και 12/03

 • Αναχώρηση
  Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος
 • Περιλαμβάνεται
  Κωνσταντινούπολη-Aδριανούπολη-Αϊβαλί-Προύσα- Δαρδανέλια-Τροία-Πέργαμος R6
  Διαμονή σε Ξενοδοχείο
  Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  Ελληνόφωνος Συνοδός
  Τουριστικό Λεωφορείο
  Αεροπορικά Εισιτήρια
  Πρωϊνό
 • Δεν Περιλαμβάνεται
  Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια
  Γεύματα
  Ότι δεν αναφέρεται
  Ποτά & Αναψυκτικά
  Δημοτικός Φόρος
  Φόροι Αεροδρομίων
  Εισιτήρια Εισόδων
1
1η Ημέρα: Aθήνα/Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη
Αναχώρηση  από  το  Ελ.  Βενιζέλος.  Άφιξη  στην  Κωνσταντινούπολη  (ασιατική  πλευρά),  συνάντηση  με  τον  τοπικό Ελληνόφωνο συνοδό/ξεναγό μας. Παίρνοντας τον παραλιακό δρόμο μια εκπληκτική  διαδρομή  ξεδιπλώνεται  μπροστά μας.  Η  ώρα  είναι  ιδανική  για  πέρασμα  με  λεωφορείο  από  τον  δρόμο  της  Βαγδάτης  και  μετά  περίπατο  στα  γραφικά στενά του Καντίκιοϊ, της Αρχαίας Χαλκηδόνας, στην αγορά μπαχαρικών –λαχανικών – παραδοσιακών προϊόντων με τα χίλια χρώματα, στην εκκλησία που έγινε η Οικουμενική Σύνοδος για τον Μονοφυσιτισμό και έγινε το θαύμα της Αγίας Ευφημίας.  Αμέσως    μετά    θα    επιβιβαστούμε    στο    καραβάκι    με    προορισμό    την  ευρωπαϊκή    πλευρά    της Κωνσταντινούπολης, και το λιμάνι Καμπατάς, διασχίζοντας τις δύο Ηπείρους από την Ασία στην Ευρώπη! Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο, μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.  
2
2η Ημέρα: Κωνσταντινούπολη (ξενάγηση)
Πρωινό και επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, την Παναγία των Βλαχερνών, το Μπαλουκλί (Μονή Ζωοδόχου Πηγής) που συνδέεται με τους θρύλους για τα μισοτηγανισμένα ψάρια και την άλωση της Πόλης. Μετά από ένα διάλειμμα για γεύμα και λίγη ανάπαυση, η ημέρα μας θα κλείσει με την επίσκεψή μας στην εκπληκτική Σκεπαστή Αγορά  (Καπαλί  Τσαρσί)  με  τα  5.000 μαγαζιά  για  να  κάνετε  τις  αγορές  σας.  Επιστροφή  στο  ξενοδοχείο  και διανυκτέρευση.  
3
3η Ημέρα: Κωνσταντινούπολη- Αδριανούπολη
Πρωινό και αναχώρηση για Αδριανούπολη, τη δεύτερη πρωτεύουσα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Άφιξη και στην περιήγηση της πόλης θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το τέμενος Σελιμιγιέ με τους 4 μιναρέδες, που οικοδομήθηκε αποκλειστικά από τα λάφυρα της εκστρατείας των Οθωμανών στην Κύπρο και αποτελεί το αρτιότερο δημιούργημα του κορυφαίου αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν. Από ορισμένα σημεία του φαίνεται ο ποταμός Έβρος και η γέφυρα Σαρατσάνε ( 1451 μ.Χ.). Ακόμα θα δούμε το Ρουστέμ Πασά Καραβάν Σεράι, δημιούργημα του 16ου αιώνα και που σήμερα λειτουργεί ως ξενοδοχείο, το Τέμενος Έσκι Τζαμί του 15ου αιώνα, το Μπεζεστένι, το Δημαρχείο, το συγκρότημα Κουλιγιέ Μπεγιαζήτ ΙΙ, το Μουσείο Υγείας καθώς και το αρχαιολογικό και λαογραφικό μουσείο Αδριανούπολης . Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στη διάθεση μας για αγορές και καφέ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο. Διαν/ση.
4
4η Ημέρα : Αδριανούπολη – Μουσείο Υγείας/ Σελιναιο Τζαμί)- 40 Εκκλησίες – Βιζύη - Αϊβαλί
Πρωινό και στην περιήγηση της πόλης θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το τέμενος Σελιμιγιέ με τους 4 μιναρέδες, που οικοδομήθηκε αποκλειστικά από τα λάφυρα της εκστρατείας των Οθωμανών στην Κύπρο και αποτελεί το αρτιότερο δημιούργημα του κορυφαίου αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν. Από ορισμένα σημεία του φαίνεται ο ποταμός Έβρος και η γέφυρα Σαρατσάνε ( 1451 μ.Χ.). Ακόμα θα δούμε το Ρουστέμ Πασά Καραβάν Σεράι, δημιούργημα του 16ου αιώνα και που σήμερα λειτουργεί ως ξενοδοχείο, το Τέμενος Έσκι Τζαμί του 15ου αιώνα, το Μπεζεστένι, το Δημαρχείο, το συγκρότημα Κουλιγιέ Μπεγιαζήτ ΙΙ, το Μουσείο Υγείας καθώς και το αρχαιολογικό και λαογραφικό μουσείο Αδριανούπολης. Στη συνέχεια ξεκινάμε το οδοιπορικό μας στην Ανατολική Θράκη με πρώτο σταθμό τις 40 Εκκλησιές, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού στους πρόποδες του Μικρού Αίμου. Εδώ στις αρχές του 20ου αιώνα, η τοπική κοινότητα αριθμούσε 10.000 Έλληνες! Επίσκεψη στο μικρό μουσείο με τα Αρχαϊκά, Ρωμαϊκά, Βυζαντινά και Οθωμανικά εκθέματα. Συνεχίζουμε με σύντομη επίσκεψη στο χωριό Βιζύη, γενέτειρα του μεγάλου μας λογοτέχνη Γεωργίου Βιζυηνού, όπου βρίσκεται και ο περίφημος Ναός της Αγίας Σοφίας. Αμέσως μετά αναχώρηση για τις Κυδωνίες (Αιβαλί) περνώντας από τα φημισμένα Δαρδανέλια (Τσανάκκαλε) και φυσικά και τον αρχαιολογικό χώρο της Τροίας ή Ίλιον, τη μυθική πόλη, θέατρο του Τρωικού πολέμου, μέρος του οποίου περιγράφεται στην Ομήρου Ιλιάδα, το αρχαιοελληνικό έπος, του 9ου ή 8ου π.Χ. αιώνα. Η Τροία είναι επίσης το όνομα του αρχαιολογικού χώρου, της παραδοσιακής τοποθεσίας της Ομηρικής Τροίας, στη Μικρά Ασία, κοντά στην ακτή της σημερινής βορειοδυτικής Τουρκίας, νοτιοδυτικά των Δαρδανελίων κάτω από το Όρος Ίδα της Φρυγίας. Αφιξη στο Αιβαλί , σύμβολο της προσφυγιάς του 1922, σήμερα αποτελεί ένα αναπτυσσόμενο αστικό κέντρο, που διατηρεί ακόμα αρκετά από τα ελληνικά του στοιχεία. Αποτελεί το εμπορικό κέντρο της περιοχής, μετά το Αδραμύττιο. Πολλοί από τους ηλικιωμένους κατοίκους της πόλης εξακολουθούν να μιλούν Ελληνικά, ενώ πολλά τούρκικα τεμένη είναι πρώην ελληνικές ορθόδοξες εκκλησίες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο,δείπνο,διανυκτέρευση.
5
5η Ημέρα: Αϊβαλί – Πέργαμος-Προύσα
Πρωινό και στην ξενάγηση μας θα θαυμάσουμε τον ωραίο αιγιαλό στο μυχό του που λεγόταν "Φάληρο", με ωραία λουτρά, καθώς και το προάστιο "Γενιτσαροχώρι" και τους άλλοτε εσωτερικούς λιμένες Αγιά Παρασκευή και Πασά- λιμάνι. Αναχώρηση για την Πέργαμο για να θα θαυμάσουμε την Ακρόπολη με τη φημισμένη Βιβλιοθήκη, τη βάση του Βωμού του Δία, το Τέμπλο της Αθηνάς και τα ερείπια του ναού του Διονύσου. Ακολουθεί ξενάγηση στον χώρο του Ασκληπιείου, ενός εκ των κέντρων της αρχαιότητας που δημιουργήθηκε προς τιμήν του θεού της ιατρικής, Ασκληπιού. Συνεχίζουμε για την Προύσα, την 4η μεγαλύτερη πόλη της βορειοδυτικής Τουρκίας και πρωτεύουσα της επαρχίας του Μαρμαρά. Η πόλη αναφέρεται συχνά και ως "Yesil Bursa", δηλαδή "Πράσινη Προύσα", λόγω των πολυάριθμων πάρκων της και του πράσινου τοπίου που την περιβάλλει, ενώ έχει συνδέσει το όνομά της με τα χιονοδρομικά κέντρα που βρίσκονται στο όρος Όλυμπος της Μυσίας. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.  
6
6η Ημέρα: : Προύσα– Κωνσταντινούπολη-Αθήνα/Θεσσαλονίκη
Μετά το πρωινό θα δούμε τους τάφους – μνημεία των Χατζηδιαβάτη και Καραγκιόζη (Hatziavatis - Karagiozis.) Δεύτερη στάση μας θα είναι στο Koza Han, ένα ενδιαφέρον κτίριο στην καρδιά της παλιάς αγοράς μεταξιού ( Kapalı Carsi ). Αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και την πτήση της επιστροφής.
7
Κατεβάστε το Αναλυτικό Πρόγραμμα της εκδρομής σε αρχείο .PDF   (κάντε κλίκ στο εικονίδιο και περιμένετε να δημιουργηθεί το αρχείο για να ανοίξει το "παράθυρο" να το κατεβάσετε)        

TOUR LOCATION

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με PEGASUS AIRLINES
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο
 • 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο Riva Taksim 4* στην Κωνσταντινούπολη
 • 2 γεύματα σε τοπικά εστιατόρια στην Κωνσταντινούπολη
 • 1 διανυκτέρευση με ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο MARGI 5*στην Αδριανούπολη
 • 1 διανυκτέρευση με ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο GRAND TEMIZEL 5* στο Αιβαλί
 • 1 διανυκτέρευση με ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο ANATOLIA BURSA 4*στην Προύσα
 • Εκδρομές όπως στο πρόγραμμα
 • Τοπικός Ελληνόφωνος συνοδός/ξεναγός σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  ΔEN ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Είσοδοι στα μουσεία
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 • Τα ιππήλατα αμαξάκια
   
Κόστος κατ’άτομο σε Δίκλινο/ τρίκλινο : 670€ Επιβάρυνση Μονόκλινου : 215€  
You don't have permission to register