Τουριστικό Γραφείο, Χολαργός
logo
Οργάνωση μοναδικών ταξιδίων στην Ελλάδα και σε όλο το κόσμο. Για όποιον λόγο και να ταξιδεύετε εμείς θα σας βοηθήσουμε να φτιάξετε το όνειρο σας σαν Royalty!
(+30) 210 710 3532
info@royalty-escapes.com
Weather
Oct 17
17 C
few clouds
Athens

Ακολουθήστε μας:

(+30) 210 710 3532
Top
 

Αρμενία-Γεωργία R1

Αρμενία-Γεωργία R1

per person

Στα βήματα δύο αρχαίων  πολιτισμών του Καυκάσου!

 

 

 • Προορισμός
 • Αναχώρηση
  Διεθνές Αεροδρόμιο Αθήνας Ελ. Βενιζέλος
 • Περιλαμβάνεται
  Αρμενία-Γεωργία R1
  Γεύματα
  Διαμονή σε Ξενοδοχείο
  Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  Ελληνόφωνος Συνοδός
  Τουριστικό Λεωφορείο
  Αεροπορικά Εισιτήρια
  Πρωϊνό
 • Δεν Περιλαμβάνεται
  Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια
  Ότι δεν αναφέρεται
  Ποτά & Αναψυκτικά
  Δημοτικός Φόρος
  Φόροι Αεροδρομίων
  Εισιτήρια Εισόδων
1
1η μέρα: Αθήνα - Ερεβάν (ή Γερεβάν)
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και βραδινή απ΄ ευθείας πτήση με Aegean για την πρωτεύουσα της Αρμενίας, το Ερεβάν, μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
2
2η μέρα: Ερεβάν, Ξενάγηση
Η σημερινή πρωινή ξενάγηση του Ερεβάν ξεκινάει από το κέντρο της πόλης και την πλατεία της Δημοκρατίας. Θα δούμε το μεγαλοπρεπές κτίριο της Όπερας, το πάρκο της Νίκης και το υπαίθριο μουσείο "Cascade" - μια γιγαντιαία σκάλα από ασβεστόλιθο, που ενώνει το κέντρο με το μνημείο των 50 χρόνων της Σοβιετικής Αρμενίας. Θα φωτογραφηθούμε στο άγαλμα της μητέρας Πατρίδος και του Δαβίδ Σασσούν, θα δούμε τον ναό του Αγίου Γρηγορίου του Φωτιστή, τα ερείπια του αρχαίου κάστρου Ερεμπούνι και θα φθάσουμε στο επιβλητικό μνημείο της αρμενικής γενοκτονίας (1915), όπου θα επισκεφθούμε το τοπικό μουσείο. Από εκεί, αν ο καιρός το επιτρέπει, θα έχετε την ευκαιρία να φωτογραφήσετε το βιβλικό όρος Αραράτ με τις πάντα χιονισμένες κορυφές του. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Κρατικό Ινστιτούτο Χειρογράφων Ματενανταράν με τα 12.000 αρμένικα και 3.000 ξενόγλωσσα χειρόγραφα ανεκτίμητης ιστορικής αξίας, καθώς επίσης και το εργοστάσιο "ΑΡΑΡΑΤ", όπου παράγεται το παγκοσμίου φήμης κονιάκ της Αρμενίας. Δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.
3
3η μέρα: Ερεβάν - Βαγαρσαπάτ, Καθεδρικοί Ναοί Ετσμιατζίν και Ζβάρτνοτς - Ναός Γκαρνί - Μονή Γκεγκχάρντ - Ερεβάν
Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε το Ετσμιατζίν, το θρησκευτικό κέντρο της χώρας και έδρα του Αρμενικού Πατριαρχείου. Θεωρείται ο παλαιότερος Καθεδρικός ναός στον κόσμο. Στο τοπικό μουσείο θα μπορέσουμε να δούμε μεταξύ άλλων ένα μικρό μέρος της Κιβωτού του Νώε από το όρος Αραράτ, την ιερή λόγχη, το χέρι του Αγίου Στεφάνου και το πολύτιμο σκεύος με το ιερό μύρο που άλειψε η Παναγία τον Χριστό. Ακολουθεί επίσκεψη στα ερείπια του ναού Ζβάρτνοτς του 7ου αιώνα. Συνεχίζουμε για το Γκαρνί, όπου θα δούμε τον ναό του - ένα πραγματικό κόσμημα ελληνιστικής αρχιτεκτονικής - και τα ερείπια της Ακρόπολης. Είναι ο μοναδικός ειδωλολατρικός ναός στην Αρμενία που επέζησε μετά τον εκχριστιανισμό  της χώρας το 301 μ.Χ. Ο ναός είναι ένα κράμα ελληνιστικού και αρμένικου ρυθμού. Μετά την επίσκεψη στον ναό θα συμμετάσχουμε στην τελετή παρασκευής του παραδοσιακού αρμενικού ψωμιού "lavash" από τις γυναίκες του χωριού Γκαρνί. Συνεχίζουμε για τη μονή  Γκεγκχάρντ, η κατασκευή της οποίας έγινε για να φιλοξενήσει την λόγχη που τρύπησε τον Χριστό κατά τη Σταύρωσή του. Μερικώς λαξεμένο στο βουνό, αν και το μοναστήρι υπήρχε πριν από τον 4ο αιώνα, ο κύριος Καθεδρικός ναός κατασκευάστηκε το 1215. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο και δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με μουσική και παραδοσιακούς χορούς. Διανυκτέρευση.
4
4η μέρα: Ερεβάν - Μονές Χορ Βιράπ και Νοραβάνγκ - Οινογευσία στο Αρένι - Σπήλαιο των Πουλιών - Καραχούντζ - Γκορίς
Πρώτη στάση της σημερινής μας διαδρομής μας προς τα νότια της χώρας θα είναι στο μοναστήρι Χορ Βιράπ, που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Αραράτ και μέχρι σήμερα είναι ιερός τόπος προσκυνήματος. Στο Χορ Βιράπ ("Βαθύς Λάκκος") φυλακίστηκε ο Άγιος Γρηγόριος ο Φωτιστής, ο ιδρυτής και πρώτος επίσκοπος της Αρμενικής εκκλησίας, το όνομα και το έργο του οποίου έχει συνδεθεί με τον εκχριστιανισμό του Αρμενικού λαού. Παρά τα 13 χρόνια εγκλεισμού του στον λάκκο, ο Γρηγόριος (Κρικόρ) όχι μόνον επέζησε, αλλά  θεράπευσε τον βασιλιά Τιριδάτη, με εντολή του οποίου είχε φυλακιστεί. Κατόπιν αυτού ο Τιριδάτης αποδέχθηκε τη νέα πίστη, βαφτίστηκε χριστιανός από τον Γρηγόριο και το 301, με βασιλική διαταγή, ανακήρυξε τον χριστιανισμό επίσημη θρησκεία του Αρμενικού κράτους. Αφού απολαύσουμε την εκπληκτική θέα των δίδυμων κορυφών του βιβλικού Αραράτ και του ποταμού Αράξη, θα φθάσουμε μετά από περίπου δύο ώρες στη γη του αρμενικού κρασιού: στο χωριό Αρένι θα επισκεφθούμε το οινοποιείο για να δοκιμάσουμε την υπέροχη τοπική ποικιλία κρασιών. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το περίφημο Σπήλαιο των Πουλιών, στο οποίο ανακαλύφθηκε το παλαιότερο οινοποιείο του κόσμου, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο άνθρωπος γνώριζε τη διαδικασία παραγωγής κρασιού πριν από 6.000 χρόνια. Στο σπήλαιο αυτό βρέθηκε επίσης και το παλαιότερο δερμάτινο παπούτσι ηλικίας 5.500 ετών! Επόμενη επίσκεψή μας το μεσαιωνικό μοναστήρι Νοραβάνγκ, που βρίσκεται στο ομώνυμο στενό φαράγγι πάνω στον εντυπωσιακό για τα χρώματά του βράχο. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του μοναστηριού εναρμονίζεται με την φυσική ομορφιά της γύρω περιοχής. Θα συνεχίσουμε ακόμα νοτιότερα, για να επισκεφθούμε το αρχαίο αστρονομικό παρατηρητήριο Καραχούντζ (Karahunj ή Ζοράτς Καρέρ), το "Στόουνχεντζ της Αρμενίας", που χρονολογείται γύρω στο 5.500 π.Χ. ή κατά άλλους υπολογισμούς, περίπου στην 3η π.Χ. χιλιετία. Όντας πάντως άνω των 2.000 χρόνων παλαιότερο από το Στόουνχεντζ, πιστεύεται ότι είναι το παλαιότερο γνωστό μέχρι σήμερα παρατηρητήριο του ουρανού. Το όνομά του προέρχεται από τις λέξεις Καρ που σημαίνει λίθος και Χουντζ, που σημαίνει ήχος ή φωνή και σημαίνει "οι πέτρες που μιλούν". Οι 222 κάθετα τοποθετημένοι λίθοι έχουν συνολικό μήκος άνω των 250 μέτρων και 84 εξ αυτών φέρουν οπές, διαμέτρου 4-5 εκατοστών, που δείχνουν ουράνια σώματα όπως τον ήλιο, τη Σελήνη και τα άστρα. Άφιξη στην μικρή πόλη Γκορίς και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.  
5
5η μέρα: Γκορίς - Μοναστήρι Τατέβ - Διαδρομή με το μακρύτερο Τελεφερίκ του κόσμου - Πέρασμα Σελίμ - Νοραντούζ/Πέτρινοι Σταυροί "Χατσκάρς" - Τσαγκαντζόρ ή Ντιλιζάν
Πρωινή αναχώρηση για το μοναστήρι Τατέβ (Tatev), ένα από τα ομορφότερα της χώρας. Φθάνοντας, θα επιβιβαστούμε στο τελεφερίκ "Wings Of Tatev", το μακρύτερο εναέριο τελεφερίκ στον κόσμο, που περιλαμβάνεται μάλιστα και στο βιβλίο Guinness. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 2010, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να θαυμάσουν το όμορφο τοπίο του φαραγγιού Χαλιντζόρ. Το μοναστήρι βρίσκεται στην δασώδη απόκρημνη πλαγιά που ατενίζει το φαράγγι του ποταμού Βοροτάν. Για περισσότερα από χίλια χρόνια ήταν το πνευματικό κέντρο του βασιλείου Σιουνίκ και ως εκ τούτου σημαντικός τόπος προσκυνήματος. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας διασχίζοντας το Πέρασμα Σελίμ (Selim Pass), που βρίσκεται σε υψόμετρο 2410 μέτρων. Εκεί θα επισκεφθούμε το ομώνυμο πανδοχείο/Καραβάν Σεράι (Caravan Serai), που κατασκευάστηκε το 1332 για να προσφέρει καταφύγιο στα καραβάνια του Δρόμου του Μεταξιού και το οποίο αναφέρεται στα απομνημονεύματα του Μάρκο Πόλο. Στο χωριό Νοραντούζ θα δούμε το νεκροταφείο με τα περισσότερα Χατσκάρς, τους χαρακτηριστικούς αρμένικους πέτρινους σταυρούς (στην αρμενική γλώσσα Κhatch σημαίνει σταυρός και Qar σημαίνει πέτρα). Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με προορισμό την λουτρόπολη Τσαγκαντζόρ, το όνομα της οποίας στα αρμένικα σημαίνει "κοιλάδα/φαράγγι των λουλουδιών", ή το Ντιλιζάν (ανάλογα με την ημερομηνία αναχώρησης). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
6
6η μέρα: Τσαγκαντζόρ ή Ντιλιζάν - Λίμνη Σεβάν - Μονή Σεβανάβανκ - Μονές Χαγκπάτ και Σαναχίν - Τιφλίδα
Σήμερα θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη Σεβάν, όπου θα κάνουμε μία μικρή βαρκάδα (καιρού επιτρέποντος). Πρόκειται για μια τεράστια ορεινή λίμνη, η μεγαλύτερη της χώρας και μια από τις μεγαλύτερες της Ευρασίας, που βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 2.000 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της  θάλασσας. Σε μια καθαρή και ηλιόλουστη μέρα, το νερό έχει ένα βαθύ τιρκουάζ χρώμα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την κοντινή μονή Σεβαναβάνκ του 9ου αιώνα.  Το χαρακτηριστικό αυτό νησιωτικό μοναστήρι υπήρξε τόπος λατρείας και προσκυνήματος, αλλά και τόπος εξορίας των Αρμενίων ευγενών που είχαν πέσει σε κάποια μορφής δυσμένεια. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας επισκεπτόμενοι τις μονές Χαγκπάτ και Σαναχίν. Πρόκειται για εξαιρετικά παραδείγματα εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής που αναπτύχθηκε στην Αρμενία από τον 10ο έως τον 13ο αιώνα, λόγω του συνδυασμού στοιχείων της βυζαντινής εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής και της παραδοσιακής μεσαιωνικής αρμένικης. Τα δύο αυτά μοναστήρια έχουν ενταχθεί στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1996. Διασχίζοντας στη συνέχεια τα σύνορα, μπαίνουμε στο έδαφος της Γεωργίας (ή Σακαρτβέλο, όπως ονομάζουν την χώρα τους οι κάτοικοί της), με τελικό μας προορισμό την πρωτεύουσα Τιφλίδα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
7
7η μέρα: Τιφλίδα, Ξενάγηση
Τιφλίδα, ο τόπος όπου ο μύθος και ο πολιτισμός συναντούν την ιστορία, τις παραδόσεις, την ποικιλομορφία και τους φιλόξενους ανθρώπους. Ο Πούσκιν περιέγραψε την Τιφλίδα ως "τον υπέροχο τόπο". Απρόσμενα κομψή και ρομαντική, γεμάτη κρυφές χάρες και δίχως περιττά στολίδια, θα μας καθηλώσει με την απλότητά της και θα κερδίσει αμέσως μια θέση στην καρδιά μας. Παλιές γειτονιές με ξύλινα σπίτια, πάρκα, άνετοι δρόμοι με πυκνοφυτεμένες δεντροστοιχίες, μεσαιωνικές εκκλησίες κτισμένες με πέτρα, κάστρα, μοντέρνες γέφυρες, παρόχθια καφέ και μπαρ. Η όμορφη πρωτεύουσα της Γεωργίας παρουσιάζει μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, που έχει επηρεαστεί από τους Βυζαντινούς, τους Πέρσες, τους Οθωμανούς και τους Ρώσους. Στο παλιό τμήμα της πόλης ξεχωρίζουν τα πρωτότυπα και παραδοσιακά σπίτια με τα ξύλινα μπαλκόνια. Κατά μήκος του ποταμού Μκτβάρι (Mtkvari) μας περιμένουν εντυπωσιακά κτίρια, θέατρα και μουσεία. Ενώ η πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας, στο κέντρο της πόλης υπάρχουν τζαμιά, συναγωγές, καθολικές και αρμένικες εκκλησίες. Το γεγονός αυτό μαρτυρά τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της Τιφλίδας και την ανεκτικότητα των ντόπιων απέναντι στις διάφορες θρησκείες. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα δούμε τους Καθεδρικούς ναούς της Αγίας Τριάδας (Σαμέντα) και της Κοιμήσεως (Sioni), γνωστή για τον Ήλιο του Χριστού και τον Σταυρό της Αγίας Νίνα (Nino στα Γεωργιανά), η οποία οδήγησε την Γεωργία στον Χριστιανισμό τον 4ο αιώνα, την εκκλησία Μετέχι με το έφιππο άγαλμα του βασιλιά Βαχτάνγκ Γκοργκασάλι δίπλα της, καθώς και την εκκλησία Αντσισχάτι (Anchiskhati), την παλαιότερη βασιλική της Τιφλίδας (6ος αιώνας), δείγμα παλιάς μεσαιωνικής Γεωργιανής αρχιτεκτονικής. Συνεχίζουμε με το κάστρο Ναρικάλα του 4ου μ.Χ. αιώνα, που δεσπόζει στην πόλη. Είναι κτισμένο σε στρατηγική θέση και προσφέρει εξαιρετική θέα στην γύρω περιοχή. Στην είσοδο του κάστρου βρίσκεται το ύψους 20 μέτρων άγαλμα της "Μητέρας Γεωργίας", που κρατάει σπαθί στο ένα χέρι (για να διώχνει τους εχθρούς) και ένα ποτήρι κρασί στο άλλο (για να καλωσορίζει τους φίλους). Επόμενη στάση μας το Αμπανοτουμπάνι (Abanotubani) - η παλιά συνοικία της πόλης, γνωστή για τα ιαματικά λουτρά που προσελκύουν πολλούς ντόπιους και ξένους επισκέπτες - εξ άλλου η Τιφλίδα στα γεωργιανά ονομάζεται Τμπιλίσι, που σημαίνει "ζεστή πηγή". Θα διασχίσουμε τη λεωφόρο Ρουσταβέλι, θα δούμε το ομώνυμο θέατρο, το παλάτι Βοροντσόβ και θα επισκεφθούμε το Εθνικό μουσείο. Η οδός Sharden, γνωστή για τα πολλά καφέ και μαγαζάκια της, η πεζογέφυρα της Ειρήνης με καταπληκτική θέα, σχεδιασμένη από Ιταλούς αρχιτέκτονες το 2010 και η γραφική υπαίθρια αγορά με τις πολύχρωμες πραμάτειες της και τους πίνακες τοπικών ζωγράφων, θα συμπληρώσουν την πλούσια σε επισκέψεις γνωριμία μας με την Τιφλίδα. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
8
8η μέρα: Τιφλίδα - Μτσκέτα - Γκόρι - Ουπλιστίκε - Τιφλίδα
Πρωινή αναχώρηση για την πόλη-μουσείο Μτσχέτα (Mtskheta), πρωτεύουσα της Ιβηρίας (δηλαδή της αρχαίας και μεσαιωνικής κεντρικής Γεωργίας), γνωστή για τις παλιές εκκλησίες της, οι οποίες αποτελούν μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Εκεί θα επισκεφθούμε το πανέμορφο μοναστήρι Τζβάρι (Jvari, "Τίμιος Σταυρός") του 6ου αιώνα και τον ναό Σβετστικοβέλι (Svetitskhoveli, "παλιά ρίζα"), ο οποίος κτίστηκε στην τοποθεσία της πρώτης εκκλησίας της Γεωργίας και στεγάζει τάφους αρχαίων γεωργιανών βασιλιάδων. Επόμενος σταθμός μας το Γκόρι, η γενέτειρα του Σοβιετικού ηγέτη Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Τζουκασβίλι, γνωστότερου με το όνομα Στάλιν. Θα επισκεφθούμε το μουσείο του Στάλιν με τα προσωπικά του αντικείμενα και θα συνεχίσουμε για την περίφημη "λαξεμένη πόλη" Ουπλιστίκε στις όχθες του ποταμού Μτκβάρι. Εδώ, οι διάφορες κατασκευές χρονολογούνται από τις αρχές της εποχής του σιδήρου έως τα τέλη του μεσαίωνα - ένας μοναδικός συνδυασμός ειδωλολατρικής και χριστιανικής αρχιτεκτονικής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
9
9η μέρα: Τιφλίδα - Μονή Μπόντμε - Σιγκνάγκι - Οινοποιείο Χαρέμπα - Τσιναντάλι - Τιφλίδα
Με πορεία προς το Κακέτι (Kakheti), μια περιοχή που φημίζεται για την αρχαία της αμπελοκαλλιέργεια, τις παραδόσεις και τη φιλοξενία των κατοίκων της, θα θαυμάσουμε όμορφα τοπία αμπελώνων και οινοπαραγωγά χωριά.  Πρώτη μας στάση και επίσκεψη θα είναι στη μονή Μπόντμπε (Bodbe), ένα Γεωργιανό Ορθόδοξο μοναστηριακό συγκρότημα του 9ου αιώνα αφιερωμένο στην Αγία Νίνα, της οποίας τα λείψανα φυλάσσονται εκεί. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην όμορφη γειτονική πόλη Σιγκνάγκι (Sighnaghi) - ένας από τους πολλούς σταθμούς της Γεωργίας κατά μήκος του αρχαίου Δρόμου του Μεταξιού - περιτριγυρισμένη από αμυντικά τείχη και πύργους. Βόλτα στην πόλη και συνεχίζουμε για το οινοποιείο Χαρέμπα που είναι λαξευμένο σε μία βραχώδη σήραγγα 7,7 χιλιομέτρων (στρατιωτικό έργο αρχικώς, αλλά χώρος φύλαξης εκλεκτών κρασιών πλέον). Θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μερικά από τα περίφημα κρασιά της περιοχής. Τελευταία μας στάση το χωριό Τσιναντάλι (Tsinandali), γνωστό για το κτήμα και το ιστορικό του οινοποιείο που κάποτε ανήκε στον αριστοκρατικό ποιητή του 19ου αιώνα Αλεξάνδρου Τσαβτσαβάτζε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ αποχαιρετιστήριο δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με μουσική και παραδοσιακούς χορούς. Διανυκτέρευση.
10
10η μέρα: Τιφλίδα - Αθήνα
Πολύ νωρίς σήμερα το πρωί θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την απ΄ ευθείας πτήση μας με AEGEAN για Αθήνα. Άφιξη αυθημερόν.
11
Κατεβάστε το Αναλυτικό Πρόγραμμα της εκδρομής σε αρχείο .PDF (κάντε κλίκ στο εικονίδιο και περιμένετε να δημιουργηθεί το αρχείο για να ανοίξει το "παράθυρο" να το κατεβάσετε)  

TOUR LOCATION

Περιλαμβάνονται
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με απ’ ευθείας πτήσεις της Aegean
 • Ξενοδοχεία στην Αρμενία: Ramada Suites by Wyndham 4* sup ή παρόμοιο στο Ερεβάν, 4* στο Τσαγκαντζόρ ή στο Ντιλιτζάν, στο Γκορίς το καλύτερο διαθέσιμο 3*+ (η πόλη δεν διαθέτει πολλές επιλογές)
 • Ξενοδοχείο Radius 4* sup ή παρόμοιο στην Τιφλίδα
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
 • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους
 • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
 • Έλληνας αρχηγός-συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  Δεν Περιλαμβάνονται
 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά: € 640
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ
  Σημειώσεις:
 • Για την επέκταση στο Μπακού απαιτείται ελάχιστη συμμετοχή 10+ ατόμων για συνοδεία του αρχηγού
 • Ανάλογα την ημερομηνία αναχώρησης το πρόγραμμα μπορεί να εκτελεσθεί και αντίστροφα με άφιξη στην Τιφλίδα και επιστροφή από Ερεβάν
 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας
Τιμή κατ' άτομο Αρμενία - Γεωργία 10 μέρες Δίκλινο   3ο άτομο έως 12 ετών     Μονόκλινο
10 Νοεμβρίου 869 790 1.290
03, 17 Σεπτεμβρίου 01, 15, 21 Οκτωβρίου 919 830 1.320
You don't have permission to register