Τουριστικό Γραφείο, Χολαργός
logo
Οργάνωση μοναδικών ταξιδίων στην Ελλάδα και σε όλο το κόσμο. Για όποιον λόγο και να ταξιδεύετε εμείς θα σας βοηθήσουμε να φτιάξετε το όνειρο σας σαν Royalty!
(+30) 210 710 3532
info@royalty-escapes.com
Weather
Oct 17
17 C
few clouds
Athens

Ακολουθήστε μας:

(+30) 210 710 3532
Top
 

Αρμενία Χριστούγεννα R1

Αρμενία Χριστούγεννα R1

per person

Χριστούγεννα στο Ερεβάν με φόντο το χιονισμένο όρος Αραράτ

6 μέρες

 

Η Αρμενία έχει πλούσια ιστορία, πλούσια γλώσσα και χιλιετή κουλτούρα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στην χώρα θα πάρουμε μια γεύση από την θρυλική φιλοξενία των Αρμενίων και θα ζήσουμε στιγμές της καθημερινής τους ζωής.

Επίσης θα έχουμε μια πρώτη επαφή με την τοπική γαστρονομία: θα δοκιμάσουμε διαφορετικές εθνικές και τοπικές σπεσιαλιτέ συνοδευόμενες από υπέροχα κρασιά, αλλά και το παγκοσμίου φήμης κονιάκ της Αρμενίας “ΑΡΑΡΑΤ”.

Συνδυάζοντας την πνευματικότητα και την αρχιτεκτονική, την παράδοση και τον εκσυγχρονισμό, σας προτείνουμε ένα πλήρες ταξίδι για να ανακαλύψετε την ιστορία, τον πολιτισμό, τα πνευματικά κέντρα, τους κατοίκους, αλλά και τα υπέροχα τοπία της χώρας.

Από τις 20 Δεκεμβρίου έως τις 13 Ιανουαρίου κάθε έτους, κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, δημιουργείται μια ατμόσφαιρα μαγευτική: όλες οι πόλεις στολίζονται με φώτα και σε κάθε γωνιά της χώρας απολαμβάνει κανείς τις εορταστικές παραδόσεις, τα χριστουγεννιάτικα χρώματα, τα ιδιαίτερα φαγητά, τα μεθυστικά αρώματα και τις χριστουγεννιάτικες αγορές με τις τοπικές χειροτεχνίες.

 • Προορισμός
 • Αναχώρηση
  Διεθνές Αεροδρόμιο Αθήνας Ελ. Βενιζέλος
 • Περιλαμβάνεται
  Αρμενία Χριστούγεννα R1
  Γεύματα
  Διαμονή σε Ξενοδοχείο
  Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  Ελληνόφωνος Συνοδός
  Τουριστικό Λεωφορείο
  Αεροπορικά Εισιτήρια
  Εισιτήρια Εισόδων
  Πρωϊνό
 • Δεν Περιλαμβάνεται
  Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια
  Ότι δεν αναφέρεται
  Ποτά & Αναψυκτικά
  Δημοτικός Φόρος
  Φόροι Αεροδρομίων
1
1η μέρα: Αθήνα - Ερεβάν (ή Γερεβάν)
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και βραδινή απ΄ ευθείας πτήση με Aegean για την πρωτεύουσα της Αρμενίας, το Ερεβάν, μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου - το 2021 η πόλη  θα γιορτάσει την 2803η επέτειό της! Βρίσκεται σε μια κοιλάδα που περιβάλλεται στις τρεις πλευρές από λόφους, ενώ στα νοτιοδυτικά αντικρίζει το όρος Αραράτ με τις χιονισμένες κορυφές του. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
2
2η μέρα: Ερεβάν, Ξενάγηση
Η σημερινή ξενάγηση στην "Ροζ πόλη", όπως επονομάζεται το Ερεβάν λόγω του χρώματος των  κτιρίων του, ξεκινάει από το κέντρο της πόλης και την πλατεία της Δημοκρατίας. Θα δούμε το μεγαλοπρεπές κτίριο της Όπερας, το πάρκο της Νίκης και το υπαίθριο μουσείο "Cascade" - μια γιγαντιαία σκάλα από ασβεστόλιθο, που ενώνει το κέντρο με το μνημείο των 50 χρόνων της Σοβιετικής Αρμενίας. Θα φωτογραφηθούμε στο άγαλμα της μητέρας Πατρίδος, θα δούμε τον ναό του Αγίου Γρηγορίου του Φωτιστή, τα ερείπια του αρχαίου κάστρου Ερεμπούνι και θα φθάσουμε στο επιβλητικό μνημείο της αρμενικής γενοκτονίας (1915), όπου θα επισκεφθούμε το τοπικό μουσείο. Από εκεί, αν ο καιρός το επιτρέπει, θα έχετε την ευκαιρία να φωτογραφήσετε το βιβλικό όρος Αραράτ με τις πάντα χιονισμένες κορυφές του. Δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο. Στη συνέχεια μπορούμε να περπατήσουμε στην πλατεία της Δημοκρατίας και απολαύσουμε την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
3
3η μέρα: Ερεβάν - Ναός Γκαρνί - Μονή Γκεγκχάρντ - Χορ Βιράπ - Ερεβάν, Εργοστάσιο κονιάκ "ΑΡΑΡΑΤ"
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Γκαρνί όπου θα επισκεφθούμε τον ναό του - ένα πραγματικό κόσμημα ελληνιστικής αρχιτεκτονικής – καθώς και τα ερείπια της Ακρόπολης. Είναι ο μοναδικός ειδωλολατρικός ναός στην Αρμενία που επέζησε μετά τον εκχριστιανισμό  της χώρας το 301 μ.Χ. Ο ναός αυτός είναι ένα κράμα ελληνιστικού και αρμένικου ρυθμού. Μετά την επίσκεψή μας θα συμμετάσχουμε στην τελετή παρασκευής του παραδοσιακού αρμενικού ψωμιού "lavash" από τις γυναίκες του χωριού Γκαρνί. Συνεχίζουμε για τη μονή  Γκεγκχάρντ, η κατασκευή της οποίας έγινε για να φιλοξενήσει την λόγχη που τρύπησε τον Χριστό κατά τη Σταύρωσή του. Μερικώς λαξεμένο στο βουνό, αν και το μοναστήρι υπήρχε πριν από τον 4ο αιώνα, ο κύριος Καθεδρικός ναός κατασκευάστηκε το 1215. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Χορ Βιράπ, που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Αραράτ και μέχρι σήμερα είναι ιερός τόπος προσκυνήματος. Στο Χορ Βιράπ ("Βαθύς Λάκκος") φυλακίστηκε ο Άγιος Γρηγόριος ο Φωτιστής, ο ιδρυτής και πρώτος επίσκοπος της Αρμενικής εκκλησίας, το όνομα και το έργο του οποίου έχει συνδεθεί με τον εκχριστιανισμό του Αρμενικού λαού. Παρά τα 13 χρόνια εγκλεισμού του στον λάκκο, ο Γρηγόριος (Κρικόρ) όχι μόνον επέζησε, αλλά  θεράπευσε τον βασιλιά Τιριδάτη, με εντολή του οποίου είχε φυλακιστεί. Κατόπιν αυτού ο Τιριδάτης αποδέχθηκε τη νέα πίστη, βαφτίστηκε χριστιανός από τον Γρηγόριο και το 301, με βασιλική διαταγή, ανακήρυξε τον χριστιανισμό επίσημη θρησκεία του Αρμενικού κράτους. Αφού απολαύσουμε την εκπληκτική θέα των δίδυμων κορυφών του βιβλικού Αραράτ και του ποταμού Αράξη, θα επιστρέψουμε στο Ερεβάν για να επισκεφθούμε το εργοστάσιο "ΑΡΑΡΑΤ", όπου παράγεται το παγκοσμίου φήμης κονιάκ της Αρμενίας. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με παραδοσιακά αρμένικα χριστουγεννιάτικα πιάτα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
4
4η μέρα: Ερεβάν, Κρατικό Ινστιτούτο Χειρογράφων Ματενανταράν - Τσαγκαντζόρ - Λίμνη Σεβάν - Μονή Σεβανάβανκ - Ερεβάν
Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε το Κρατικό Ινστιτούτο Χειρογράφων Ματενανταράν με τα 12.000 αρμένικα και 3.000 ξενόγλωσσα χειρόγραφα ανεκτίμητης ιστορικής αξίας. Συνεχίζουμε για το Τσαγκαντζόρ, τον "Παρνασσό της Αρμενίας", ένα χιονοδρομικό κέντρο που βρίσκεται σε υψόμετρο 1840 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Επόμενος σταθμός μας θα είναι στην τεράστια ορεινή λίμνη Σεβάν, την μεγαλύτερη της χώρας και μια από τις μεγαλύτερες της Ευρασίας, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.900 μέτρων. Σε μια καθαρή και ηλιόλουστη μέρα το νερό της λίμνης αυτής έχει ένα βαθύ τιρκουάζ χρώμα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την κοντινή μονή Σεβαναβάνκ του 9ου αιώνα. Το χαρακτηριστικό αυτό νησιωτικό μοναστήρι υπήρξε τόπος λατρείας και προσκυνήματος, αλλά και τόπος εξορίας των Αρμενίων ευγενών που είχαν πέσει σε κάποια μορφής δυσμένεια. Επιστροφή στο Ερεβάν και χριστουγεννιάτικο δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο με αρμένικη μουσική. Διανυκτέρευση.
5
5η μέρα: Ερεβάν, Καθεδρικός Ναός Ετσμιατζίν, Ζβάρτνοτς, Εργοστάσιο κρασιού
Πρωινή αναχώρηση για το Ετσμιατζίν, το θρησκευτικό κέντρο της χώρας και έδρα του Αρμενικού Πατριαρχείου. Θεωρείται ο παλαιότερος Καθεδρικός ναός στον κόσμο. Στο τοπικό μουσείο θα μπορέσουμε να δούμε μεταξύ άλλων ένα μικρό μέρος της Κιβωτού του Νώε από το όρος Αραράτ, την ιερή λόγχη, το χέρι του Αγίου Στεφάνου και το πολύτιμο σκεύος με το ιερό μύρο που άλειψε η Παναγία τον Χριστό. Ακολουθεί επίσκεψη στα ερείπια του ναού Ζβάρτνοτς του 7ου αιώνα. Τέλος θα επισκεφθούμε ένα εργοστάσιο κρασιού και θα δοκιμάσουμε διάφορες ποικιλίες αρμένικων κρασιών. Αποχαιρετιστήριο δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.
6
6η μέρα: Ερεβάν - Αθήνα
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην απ΄ ευθείας πτήση με AEGEAN για την Αθήνα. Άφιξη αυθημερόν.
7
Κατεβάστε το Αναλυτικό Πρόγραμμα της εκδρομής σε αρχείο .PDF (κάντε κλίκ στο εικονίδιο και περιμένετε να δημιουργηθεί το αρχείο για να ανοίξει το "παράθυρο" να το κατεβάσετε)  

TOUR LOCATION

      Πτήσεις   1η μέρα 22/12 A3 898 ΑΘΗΝΑ - ΕΡΕΒΑΝ 23:45-04:25+1
  6η μέρα 27/12 A3 899 ΕΡΕΒΑΝ - ΑΘΗΝΑ 05:20-06:05
  Περιλαμβάνονται
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με απ’ ευθείας πτήσεις της Aegean
 • Ξενοδοχείο Ramada Suites By Wyndham 4* sup. στο Ερεβάν
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
 • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους
 • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
 • Έλληνας αρχηγός-συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  Δεν Περιλαμβάνονται
 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά: + 310
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.
Σημειώσεις
 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα.
 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας
Τιμή κατ' άτομο 6 μέρες Δίκλινο   3ο άτομο έως 12 ετών     Μονόκλινο
Αναχώρηση: 22 Δεκεμβρίου 690   600 890
You don't have permission to register