Τουριστικό Γραφείο, Χολαργός
logo
Οργάνωση μοναδικών ταξιδίων στην Ελλάδα και σε όλο το κόσμο. Για όποιον λόγο και να ταξιδεύετε εμείς θα σας βοηθήσουμε να φτιάξετε το όνειρο σας σαν Royalty!
(+30) 210 710 3532
info@royalty-escapes.com
Weather
Aug 5
40 C
clear sky
Athens

Ακολουθήστε μας:

(+30) 210 710 3532
Top
 

Κάρπαθος-Όλυμπο-Σαρία

1
1η ημέρα: Αθήνα – Κάρπαθος
Πτήση από Αθήνα και άφιξη στο νησί της Καρπάθου. Η Κάρπαθος είναι το 2ο μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Δωδεκανήσων και σίγουρα ένα από τα πιο όμορφα και αξιόλογα. Πρόκειται για ένα μέρος με πολλές αντιθέσεις και ιδιαίτερη προσωπικότητα. Στην Κάρπαθο θα πιάσετε πολλές φορές τον εαυτό σας να νιώθει ότι έχει μείνει σε άλλη εποχή. Ότι έχει γυρίσει ο χρόνος πίσω καθώς η γραφικότητα του νησιού είναι ικανή να ταξιδέψει το μυαλό. Το πρώτο που θα δείτε στο ταξίδι σας στην Κάρπαθο είναι το λιμάνι και πρωτεύουσα του νησιού, τα Πηγάδια. Ο οικισμός έχει χτιστεί στα ερείπια του Ποσείδιου, της αρχαίας πόλης της Καρπάθου. Τα σύγχρονα κτίρια που έχουν χτιστεί μπορεί να αφαιρούν πόντους γραφικότητας, όμως τα Πηγάδια παραμένουν ένα όμορφο μέρος για  να ανακαλύψετε. Μεταφορά στα πηγάδια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με το νησί. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.
2
2η ημέρα: Εκδρομή στην Όλυμπο
Πρωινό και αναχώρηση για το αιωνόβιο ορεινό χωριό της Ολύμπου που βρίσκεται «ξαπλωμένο» στις κορυφές του Προφήτη Ηλία, αποκομμένο από τον πολιτισμό, μέσα σε ένα τοπίο με άγρια ομορφιά. Φτάνοντας εκεί, θα παρατηρήσετε πως η Όλυμπος μοιάζει με ζωντανή αναπαράσταση σκηνών από το παρελθόν. Οι κάτοικοί της διατηρούν τις παλιές τοπικές παραδόσεις, με ορισμένους να φορούν τις παραδοσιακές Καρπαθιώτικες φορεσιές και να μιλούν την τοπική διάλεκτο, ένω γλωσσικό ιδίωμα με αρκετά δωρικά δάνεια. Θαρρείς πως οι ίδιοι επέλεξαν να «καμουφλάρουν» τα σπίτια τους στους βράχους, για να κρατήσουν τις αποστάσεις τους από τον υπόλοιπο κόσμο. Εκτός από εντυπωσιακή θέα στο Αιγαίο, στην Όλυμπο θα απολαύσετε βόλτες στα σοκάκια με τα καλοδιατηρημένα σπίτια, θα φωτογραφίσετε τους πέτρινους ανεμόμυλους και τις εκκλησίες του Αγίου Ονούφριου και της Παναγίας Χρυσοβαλάντου. Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
3
3η ημέρα: Προαιρετική Εκδρομή στη Σαρία
Πρωινό και αναχώρηση για την προαιρετική εκδρομή στη Σαρία, που ήταν συνδεδεμένη με τη γειτονική Κάρπαθο. Σήμερα τα δύο νησιά τα χωρίζει μια στενή λωρίδα θάλασσας. Στο νησί μπορεί να μην κατοικούν άνθρωποι, ζουν όμως τόσα είδη πτηνών και άγριων ζώων, ώστε να ανακηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή Natura 2000. Η απόκρημνη και γαλήνια ακτογραμμή της αποτελεί αγαπημένο καταφύγιο για τις σπάνιες  και ακριβοθώρητες μεσογειακές φώκιες. Με την άφιξη στη Σαρία θα απολαύσετε το αίσθημα της απόλυτης ελευθερίας στην παραλία, το κολύμπι σε καταγάλανα νερά ή την πεζοπορία στο εσωτερικό του νησιού. Στη συνέχεια επιστροφή στην Κάρπαθο, διανυκτέρευση.
4
4η ημέρα: Ελεύθερη ημέρα – Αθήνα
Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για να ανεβείτε στην κορυφή του λόφου, για να δείτε την ερειπωμένη ακρόπολη και να μάθετε τα πάντα για την αξιαγάπητη μεσογειακή φώκια  ή ακόμα για επισκεφθείτε (εξ ιδίων) το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρπάθου, που στεγάζεται στο Επαρχείο αριστερά του λιμανιού για να δείτε εκθέματα από την προϊστορική και παλαιοχριστιανική εποχή. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα.
5
Κατεβάστε το Αναλυτικό Πρόγραμμα της εκδρομής σε αρχείο .PDF (κάντε κλίκ στο εικονίδιο και περιμένετε να δημιουργηθεί το αρχείο για να ανοίξει το "παράθυρο" να το κατεβάσετε)  
  Περιλαμβάνονται:
 • Αεροπορικά εισιτήρια με φόρους αεροδρομίων & αποσκευή
 • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Nereides 4* στα Πηγάδια
 • Πρωινό καθημερινά
 • Το κόστος για την εκδρομή στην Όλυμπο
 • Μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής
 • Αρχηγός εκδρομής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α.
  Δεν περιλαμβάνονται:
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Ο φόρος διαμονής του δωματίου ημερησίως
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
 • Το κόστος για την προαιρετική εκδρομή στη Σαρία 25 € κατ΄ άτομο
    Σημείωση: Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι αν κριθεί αναγκαίο από τον αρχηγό της εκδρομής για την καλύτερη διεξαγωγή του. Το 5ήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει μια επιπλέον ελεύθερη ημέρα. Πτήσεις με Sky Express 28 Ιουλίου Αθήνα – Κάρπαθος GQ 460 06.55 08.05 31 Ιουλίου Κάρπαθος – Αθήνα GQ 461 19.10 20.20   04 Αυγούστου Αθήνα – Κάρπαθος GQ 460 06.55 08.05 08 Αυγούστου Κάρπαθος – Αθήνα GQ 461 16.30 17.40
Τιμή κατ’ άτομο
Δωμάτιο 28/7-31/07 4/8 – 8/8
Δίκλινο 345 € 395 €
3ο άτομο ενήλικας 345 € 395 €
3ο άτομο παιδί έως 12 345 € 395 €
Μονόκλινο 425 € 495 €
You don't have permission to register