Τουριστικό Γραφείο, Χολαργός
logo
Οργάνωση μοναδικών ταξιδίων στην Ελλάδα και σε όλο το κόσμο. Για όποιον λόγο και να ταξιδεύετε εμείς θα σας βοηθήσουμε να φτιάξετε το όνειρο σας σαν Royalty!
(+30) 210 710 3532
info@royalty-escapes.com
Weather
Jun 21
27 C
clear sky
Athens

Ακολουθήστε μας:

(+30) 210 710 3532
Top
 

Λισαβόνα – Πόρτο

Μαγευτική Πορτογαλία

Λισαβόνα – Πόρτο

per person

Λισαβόνα – Πόρτο ή αλλιώς η ‘Πόλη του Οδυσσέα‘ σύμφωνα με τον μύθο που θέλει τον Οδυσσέα ως ιδρυτή της πόλης. Κτισμένη σε επτά λόφους και κατά μήκος του ποταμού Τάγου, θεωρείται ένας από τους πιο γοητευτικούς προορισμούς παγκοσμίως. Ορόσημο, το φυσικό της λιμάνι, που αποτέλεσε σημείο έναρξης των μεγάλων εξερευνητών και συνδέθηκε με την ανακάλυψη του Νέου Κόσμου.

Έκτοτε συντέλεσε ισχυρότατο οικονομικό κέντρο, με αναρίθμητα μνημεία  εξαιρετικής λάμψης που οφείλονται στην περίοδο αυτή.

Ο πανίσχυρος σεισμός του 1755, δεν πήρε τίποτα από τη λάμψη της. Η πόλη επέλεξε την αναγέννηση της και την εγκατάλειψη κάθε επεκτατικής πολιτικής!

 • Προορισμός
 • Αναχώρηση
  Διεθνές Αεροδρόμιο Αθήνας Ελ. Βενιζέλος
 • Περιλαμβάνεται
  Λισαβόνα – Πόρτο
  Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  Ελληνόφωνος Συνοδός
  Τουριστικό Λεωφορείο
  Αεροπορικά Εισιτήρια
  Φόροι Αεροδρομίων
  Πρωϊνό
 • Δεν Περιλαμβάνεται
  Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια
  Γεύματα
  Διαμονή σε Ξενοδοχείο
  Ότι δεν αναφέρεται
  Ποτά & Αναψυκτικά
  Δημοτικός Φόρος
  Εισιτήρια Εισόδων
1
1η Ημέρα: Αθήνα – Λισαβόνα – Πόρτο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Λισαβόνα.  Άφιξη και άμεση αναχώρηση για το Πόρτο. Πρώτη μας στάση η Ναζαρέ (στα πορτογαλικά Nazaré) , δημοφιλής τουριστική περιοχή και διαφημίζεται ως μια μικρή, γραφική, παραθαλάσσια πόλη. Βρέχεται από τα νερά του Ατλαντικού, έχει μεγάλες αμμώδεις παραλίες (που θεωρούνται από τις ωραιότερες στην Πορτογαλία) και πολλούς τουρίστες το καλοκαίρι. Η πόλη ήταν γνωστή για τις παραδοσιακές φορεσιές των ψαράδων και των συζύγων τους. Ακόμη και στις μέρες μας μπορεί κανείς να συναντήσει γυναίκες με την παραδοσιακή φορεσιά. Επόμενο στολίδι, η πόλη του  Αβέιρο (Πορτογαλικά: Aveiro). Τοποθετημένο στην ακτή του Ατλαντικού Ωκεανού, το Αβέιρο είναι βιομηχανική πόλη με σημαντικό λιμένα. Είναι το κέντρο της ευρύτατης περιοχής. Το Αβέιρο είναι γνωστό στην Πορτογαλία για τα παραδοσιακά γλυκά του, τους "ovos-τυφλοπόντικες" και τα "trouxas de ovos", και τα δύο γίνονται από αβγά. Καλείται μερικές φορές "πορτογαλική Βενετία", λόγω των καναλιών και των βαρκών του που υπενθυμίζουν την ιταλική πόλη της Βενετίας, δεδομένου ότι η πόλη αντιμετώπισε παρόμοια προβλήματα όταν προσπάθησε να κατακτήσει το νερό. Η πόλη χρονολογείται τουλάχιστον από τον 10ο αιώνα, όταν ήταν γνωστή με το πρώτο λατινικό όνομα της Aviarium. Αναχώρηση για Πόρτο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, δείπνο και διανυκτέρευση.
2
2η Ημέρα: Πόρτο
Πρωινό στο ξενοδοχείο και γνωριμία με την πόλη του Πόρτο, κτισμένη κατά μήκος των εκβολών του ποταμού Douro, στα βόρεια της χώρας.  Είναι ένα από τα παλαιότερα ευρωπαϊκά κέντρα και έχει ενταχθεί στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο, το 1996. Θα ξεκινήσουμε από την περιοχή Ριμπέιρα, στις όχθες του ποταμού Douro, όπου βρίσκονται τα παλιά κτίσματα και οι αποβάθρες απ’ όπου φορτωνόταν στις χαρακτηριστικές βάρκες το κρασί. Συνεχίζουμε με την άνω πόλη, όπου θα περιηγηθούμε στην περιοχή του Καθεδρικού Ναού και στο παλιό κτίριο των σιδηροδρόμων.  Ακολουθεί ο χρυσοποίκιλτος ναός του Άγιου Φραγκίσκου και το Παλάτι Μπόλσα, όπου στεγάζεται το Εμπορικό Επιμελητήριο και παλαιότερα το χρηματιστήριο. Ελεύθερο απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.
3
3η Ημέρα: Πόρτο – Κοϊμπρα – Φάτιμα – Λισαβόνα
Πρωινό και αναχωρούμε με κατεύθυνση νότια. Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε την Κοϊμπρα, την πρώτη Πανεπιστημιούπολη της Πορτογαλίας και μια από τις πιο παλιές πόλεις του κόσμου. Θα δούμε την εκκλησία της Σάντα Κλάρα Νόβα, το χώρο του Πανεπιστημίου και θα περιηγηθούμε στους δρόμους της πόλης των ποιητών, με το πολύ τραγουδημένο της ποτάμι Μοντέγκο. Τελευταίος μας σταθμός, το κέντρο του καθολικισμού, η Φάτιμα. Πήρε το όνομα της από την εμφάνιση της Παρθένου Μαρίας το 1917 σε τρία παιδιά αγροτών στην κοιλάδα “Cova Da Iria” και από τότε αναδείχθηκε ως η τοποθεσία με τη μεγαλύτερη προσέλευση προσκυνητών παγκοσμίως.  Θα συνεχίσουμε για τη Λισαβώνα, τη μνημειακή πρωτεύουσα της Πορτογαλίας και μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη, το ιστορικό κέντρο της οποίας, βρίσκεται κτισμένο επάνω σε επτά λόφους. Η δυτική πλευρά της  καταλαμβάνεται κυρίως από το δασικό πάρκο Monsanto, ένα από τα μεγαλύτερα αστικά πάρκα στην Ευρώπη, με έκταση περίπου στα 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα, γεμάτο με πλούσιες επαύλεις. Για το βράδυ σας προτείνουμε διασκέδαση σε κάποια παραδοσιακή ταβέρνα, με νοσταλγικά Φάντος. Δείπνο και διανυκτέευση.
4
4η Ημέρα: Λισαβόνα
Πρωινό και ξεκινάμε την γνωριμία με την πόλη, η οποία είναι πλούσια σε γοτθική και μπαρόκ αρχιτεκτονική καθώς και σε μεταμοντέρνες κατασκευές. Θα περάσουμε από τις μεγάλες λεωφόρους και θα συνεχίσουμε με το πιο φημισμένο αξιοθέατο, το Εθνικό Μουσείο βασιλικών αμαξών, με τη μεγαλύτερη συλλογή βασιλικών αμαξών στον κόσμο. Θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι των Ιερωνημιτών που χτίστηκε το 1502 προς τιμή του Βάσκο ντε Γκάμα, όταν ανακάλυψε τον δρόμο των Ινδιών και θα φωτογραφηθούμε μπροστά στο μνημείο των Πορτογάλων θαλασσοπόρων, τον Πύργο της Μπελέμ. Χτισμένος το 1515 στις όχθες του ποταμού Τάγου, ο πύργος έχει χαρακτηριστεί από την Ουνέσκο ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
5
5η Ημέρα: Λισαβόνα – Σίντρα – Κάμπο ντα Ρόκα – Κασκάϊς – Εστορίλ – Λισαβόνα (110 χλμ.)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για την ολοήμερη εκδρομή μας στα προάστια της Λισαβώνας. Πρώτος σταθμός το όμορφο βουνό της Σίντρα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το Βασιλικό Παλάτι, το οποίο  στέγασε τις βασιλικές οικογένειες κατά τη διάρκεια  του 15ου/16ου και 17ου αιώνα. Στάση για μεσημεριανό γεύμα (προαιρετικά). Μετά  το γεύμα κατευθυνόμαστε προς την παραλία Guincho περνώντας από το πιο δυτικό σημείο στην Ηπειρωτική Ευρώπη, την περιοχή Cape Roca. Επόμενη στάση, το γραφικό ψαροχώρι Κασκαΐς, με το παραδοσιακό λιμάνι και τις πολύχρωμες βάρκες. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το κοσμοπολίτικο Εστορίλ με τις πολυτελείς επαύλεις και το διάσημο καζίνο. Επιστροφή στη Λισαβόνα το απογευματάκι.  Διανυκτέρευση.
6
6η Ημέρα: Λισαβόνα – Αθήνα
Πρωινό και χρόνος ελεύθερος μέχρι τη μεταφορά στο αεροδρόμιο της πόλης, για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.     Σημείωση: Η σειρά των εκδρομών/επισκέψεων μπορεί να διαμορφωθεί χωρίς να αφαιρεθεί τίποτα απο το πρόγραμμα.  
7
Εκτύπωση του Αναλυτικού Πλάνου
Κατεβάστε το Αναλυτικό Πρόγραμμα της εκδρομής " Λισαβώνας-Πόρτο "σε αρχείο .PDF
(κάντε κλίκ στο εικονίδιο και περιμένετε να δημιουργηθεί το αρχείο για να ανοίξει το "παράθυρο" να το κατεβάσετε)
 

TOUR LOCATION

Portugal

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ - ΛΙΣΑΒΩΝΑ - ΑΘΗΝΑ, συμπεριλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίου
 • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Πόρτο και τρείς (3) διανυκτερεύσεις στη Λισσαβόνα
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4 αστέρων σε δίκλινο δωμάτιο
 • Ημιδιατροφή στο Πόρτο και πρωινό στην Λισσαβόνα
 • Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας (ελληνόφωνος)
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 • Φ.Π.Α.
 

Δεν περιλαμβάνονται: 

 • Ο δημοτικός φόρος στα ξενοδοχεία (ένα ζητηθεί τον πληρώνετε απευθείας στα ξενοδοχεία)
 • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά στα δείπνα
 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
 • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.
You don't have permission to register