Τουριστικό Γραφείο, Χολαργός
logo
Οργάνωση μοναδικών ταξιδίων στην Ελλάδα και σε όλο το κόσμο. Για όποιον λόγο και να ταξιδεύετε εμείς θα σας βοηθήσουμε να φτιάξετε το όνειρο σας σαν Royalty!
(+30) 210 710 3532
info@royalty-escapes.com
Weather
Oct 1
25 C
broken clouds
Athens

Ακολουθήστε μας:

(+30) 210 710 3532
Top
 

Πανόραμα Ποντιακού Ελληνισμού R8

Πανόραμα Ποντιακού Ελληνισμού R8

per person

Αποχωρήσεις: 15 Οκτωβρίου

Προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά

Κωνσταντινούπολη- Σαφράμπολη – Σαμψούντα- Οινόη – Κοτύωρα- Κερασούντα- Τραπεζούντα – Παναγία Σουμελά – Αμάσεια

 • Προορισμός
 • Αναχώρηση
  Αθήνα για Κομοτηνή
 • Περιλαμβάνεται
  Πανόραμα Ποντιακού Ελληνισμού R8
  Γεύματα
  Διαμονή σε Ξενοδοχείο
  Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  Ελληνόφωνος Συνοδός
  Τουριστικό Λεωφορείο
  Πρωϊνό
 • Δεν Περιλαμβάνεται
  Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια
  Αεροπορικά Εισιτήρια
  Ότι δεν αναφέρεται
  Ποτά & Αναψυκτικά
  Δημοτικός Φόρος
  Φόροι Αεροδρομίων
  Εισιτήρια Εισόδων
1
1η Ημέρα: Αθήνα – Κομοτηνή
Αναχώρηση 07:00 από Αθήνα για Κομοτηνή. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
2
2η Ημέρα: Κομοτηνή – Κωνσταντινούπολη
Πρωινή αναχώρηση για τον συνοριακό σταθμό των Κήπων. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε μέσω Ραιδεστού για την Κωνσταντινούπολη. Άφιξη το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και πρώτη γνωριμία με την  Πόλη. Διανυκτέρευση.
3
3η Ημέρα: Κωνσταντινούπολη- Σαφράμπολη
Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για τη Σαφράμπολη, την πόλη του σαφράν. Καθ΄ οδόν θα δούμε τη γέφυρα του Ιουστινιανού στο Aντάπαζαρ και μέσω του μαγευτικού βουνού Mπόλου θα φθάσουμε στην Σαφράμπολη, όπου θα δούμε τον ναό του Αγίου Στεφάνου, σήμερα Ούλου τζαμί, στο Κιράνκιοϊ (Kiranköy) - το σαφραμπολίτικο προάστιο στο οποίο ζούσαν οι περισσότεροι Ρωμιοί της ορεινής πολιτείας. Ξενάγηση στην πόλη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
4
4η Ημέρα: Σαφράμπολη- Σαμψούντα
Πρωινή αναχώρηση για την Σαμψούντα. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, όπου μεταξύ άλλων δούμε την πλατεία του Ρολογιού και την συνοικία της Αγίας Τριάδας, όπου υπήρχαν 4 ελληνικά σχολεία - το Τσινέκειο Γυμνάσιο, το Αρρεναγωγείο, το Μικτό Νηπιαγωγείο και το Παρθεναγωγείο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
5
5η Ημέρα: Σαμψούντα - Οινόη - Κοτύωρα - Κερασούντα – Τραπεζούντα
Σήμερα θα αναχωρήσουμε για τον επόμενο σημαντικό σταθμό μας, την Τραπεζούντα. Στη διαδρομή μας θα σταματήσουμε στην Οινόη (Ünye) και στα Κοτύωρα (Ordu), όπου θα δούμε τον ναό της Υπαπαντής και το Πολυκάρπιο Παρθεναγωγείο, ενώ λίγο αργότερα θα βρεθούμε στην Κερασούντα (Φαρνακία), για να επισκεφθούμε τον Άγιο Νικόλαο, σήμερα Αρχαιολογικό Μουσείο. Άφιξη στην Τραπεζούντα και επίσκεψη στον ναό της Αγίας Σοφίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
6
6η Ημέρα: Τραπεζούντα – Παναγία Σουμελά – Τραπεζούντα
Πρωινή αναχώρηση για την ιστορική Μονή της Παναγία Σουμελά, λαξεμένη σε μια σχισμή του βράχου, στη καρδιά των Ποντιακών Άλπεων. Επίσκεψη-προσκύνημα και επιστροφή στην Τραπεζούντα, με ενδιάμεση στάση στους πρόποδες του όρους Μελά. Συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με την πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τον Άγιο Ευγένιο, πολιούχο της πόλης, την Αγία Άννα, τη Χρυσοκέφαλο, το Φροντιστήριο, τα τείχη και τα θέρετρα Soğuksu. Θα θαυμάσουμε τα παλιά αρχοντικά της πόλης, όπως αυτό του τραπεζίτη Θεοφύλακτου Κωστάκη και τις τράπεζες Καπαγιαννίδη και Φωστηρόπουλου. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
7
7η Ημέρα: Τραπεζούντα - Αμάσεια
Η σημερινή παραλιακή διαδρομή μας μέχρι τη Σαμψούντα με τους μικρούς ενδιάμεσους σταθμούς, θα μας δώσει τη δυνατότητα γνωριμίας με γραφικά χωριά και κωμοπόλεις. Συνεχίζουμε πλέον προς το εσωτερικό της Μικράς Ασίας για να φθάσουμε στην Αμάσεια, που κατά τα ελληνιστικά χρόνια ήταν η πρωτεύουσα των Μιθριδατών βασιλέων του Πόντου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και περιήγηση στην πόλη με τα πολύ σπουδαία μνημεία και τους μνημειώδεις λαξευτούς βασιλικούς τάφους των Μιθριδατών. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
8
8η Ημέρα: Αμάσεια - Κωνσταντινούπολη
Πρωινή αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη με ενδιάμεσες στάσεις Άφιξη αργά το βράδυ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
9
9η Ημέρα: Κωνσταντινούπολη – Ξενάγηση
Πρωινή ξενάγηση της Πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το Πατριαρχείο, όπου θα δούμε τον ναό του Αγίου Γεωργίου και την Κλειστή Πύλη, τον τόπο μαρτυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄., την Παναγία των Βλαχερνών, όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ., την περίφημη Μονή της Χώρας με το λαμπρότερο σύνολο των περίφημων ψηφιδωτών που μας άφησε ο βυζαντινός πολιτισμός και τα οποία σώζονται στους έσω και έξω νάρθηκες, την Παναγία την Μπαλουκλιώτισσα (Μονή Ζωοδόχου Πηγής) με το θαυματουργό της αγίασμα και θα καταλήξουμε σε ένα από τα σπουδαιότερα τζαμιά της πόλης με τους έξι μιναρέδες, το περίφημο Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ, πιο γνωστό ως Μπλε Τζαμί. Η ξενάγησή μας συνεχίζεται σε ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα του Χριστιανισμού και ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών, την Αγία Σοφία. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και χρόνος ελεύθερος στην μεγαλύτερη πλατεία της Πόλης, το Taksim. Για το βράδυ σας προτείνουμε διασκέδαση σε νυχτερινό κέντρο με καλό φαγητό, μουσική και χορό oriental (προαιρετικά).
10
10η Ημέρα: Κωνσταντινούπολη - Κομοτηνή
Με όμορφες εικόνες, με τις καλύτερες εντυπώσεις και πολλά σουβενίρ, ξεκινάμε για τη Ραιδεστό και τα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο, συνεχίζουμε για την Κομοτηνή.
11
11η Ημέρα: Κομοτηνή – Αθήνα
Αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το βράδυ.
12
Κατεβάστε το Αναλυτικό Πρόγραμμα της εκδρομής  "Πανόραμα Ποντιακού Πολιτισμού" σε αρχείο .PDF (κάντε κλίκ στο εικονίδιο και περιμένετε να δημιουργηθεί το αρχείο για να ανοίξει το "παράθυρο" να το κατεβάσετε)  

TOUR LOCATION

ΤΙΜΕΣ  ΑΝΑ  ΑΤΟΜΟ:
 • ΣΕ  2ΚΛΙΝΑ  ΔΩΜΑΤΙΑ                                       650 € 
 • ΠΑΙΔΙΑ   ΕΩΣ  12  ΕΤΩΝ  ΣΕ  3ΚΛΙΝΟ               585 €
 • ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ  ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ                           275 €
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Οκτώ (8) διανυκτερεύσεις στην Τουρκία σε ξενοδοχεία 3* sup., 4* και δύο (2)
  διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα σε ξενοδοχεία 3* με πρωινό
 • Ημιδιατροφή στην Τουρκία (8 πρωινά, 8 γεύματα ή δείπνα)
 • Μεταφορές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα από ελληνόφωνο διπλωματούχο ξεναγό .
 • Αρχηγός/συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης. Φ.Π.Α.
  ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κλπ. • Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.
You don't have permission to register