Τουριστικό Γραφείο, Χολαργός
logo
Οργάνωση μοναδικών ταξιδίων στην Ελλάδα και σε όλο το κόσμο. Για όποιον λόγο και να ταξιδεύετε εμείς θα σας βοηθήσουμε να φτιάξετε το όνειρο σας σαν Royalty!
(+30) 210 710 3532
info@royalty-escapes.com
Weather
Oct 2
26 C
few clouds
Athens

Ακολουθήστε μας:

(+30) 210 710 3532
Top
 

Πανόραμα Ρουμανίας-Μοναστήρια Μπουκοβίνας R8

Πανόραμα Ρουμανίας-Μοναστήρια Μπουκοβίνας R8

per person

Αναχωρήσεις: 7/7/23, 14/7/2321/7/23, 29/7/23,  11/8/2318/8/23,  25/8/23, 22/9/23

ΣΟΦΙΑ-  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ –  ΙΑΣΙΟ –   ΓΚΟΥΡΑ ΧΟΜΟΡΟΥΛΟΥΙ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ  ΡΟΥΜΑΝΙΚΗΣ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ & ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑΣ  –  ΚΑΡΠΑΘΙΑ – ΣΙΝΑΪΑ – ΠΥΡΓΟΣ ΜΠΡΑΝ – ΜΠΡΑΣΟΒ

 • Προορισμός
 • Αναχώρηση
  Αθήνα
 • Περιλαμβάνεται
  Πανόραμα Ρουμανίας-Μοναστήρια Μπουκοβίνας R8
  Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια
  Γεύματα
  Διαμονή σε Ξενοδοχείο
  Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  Ελληνόφωνος Συνοδός
  Τουριστικό Λεωφορείο
  Πρωϊνό
 • Δεν Περιλαμβάνεται
  Αεροπορικά Εισιτήρια
  Ότι δεν αναφέρεται
  Ποτά & Αναψυκτικά
  Δημοτικός Φόρος
  Φόροι Αεροδρομίων
  Εισιτήρια Εισόδων
1
1η Ημέρα: ΑΘΗΝΑ - ΣΟΦΙΑ
Αναχώρηση 06:30 για ΣΟΦΙΑ μέσω ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ, με ενδιάμεσες  στάσεις. Άφιξη, τακτοποίηση  στο  ξενοδοχείο,  δείπνο, διανυκτέρευση.
2
2η Ημέρα: ΣΟΦΙΑ - ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ - BOYKOYΡEΣTI
Πρωινό, σύντομη περιήγηση στη Βουλγαρική πρωτεύουσα και αναχώρηση για  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.  Σημαντικός σταθμός  στη  διαδρομή  μας,  το  VELIKO TARNOVO, μια  πόλη  χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γιάντρα, γνωστή ως η  παλαιά πρωτεύουσα της δεύτερης βουλγάρικης αυτοκρατορίας   και συχνά αναφέρεται ως "η πόλη των τσάρων". Μέχρι το 1965 το όνομα της πόλης ήταν Τάρνοβο και μέχρι σήμερα συνεχίζεται να χρησιμοποιείται η ονομασία αυτή. Με  ενδιάμεση  στάση,  θα  τακτοποιηθούμε το  βράδυ  στο  ξενοδοχείο μας,  όπου  θα  έχουμε  δείπνο  και  διανυκτέρευση.
3
3η Ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ):
Περιήγηση,  πανοραμική  ξενάγηση  στην  πρωτεύουσα  της  Ρουμανίας, όπου  μεταξύ  άλλων  θα  δούμε  το παλάτι της Άνοιξης, που διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου,  το Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του  και  η  περιήγηση μας  συνεχίζεται  για  να θαυμάσουμε το παλάτι της βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου, δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο, το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο Μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το Μουσείο του Πυροσβέστη και την στρατιωτική Ακαδημία. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για  περιπάτους,  δείπνο, διανυκτέρευση.
4
4η Ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΙΑΣΙΟ
Πρωινή  αναχώρηση για το ΙΑΣΙΟ, την παλιότερη  πόλη της Ρουμανίας, πρώην πρωτεύουσα της ηγεμονίας της Μολδοβλαχίας και δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της χώρας, μετά το Βουκουρέστι. Με  ενδιάμεσες  στάσεις   θα  φθάσουμε  λίγο  μετά  το  μεσημέρι  και  αφού  τακτοποιηθούμε  στο  ξενοδοχείο,  θα  έχουμε  χρόνο  για  περιπάτους  κάνοντας  την  πρώτη  γνωριμία  με  την  πόλη,  δείπνο,  διανυκτέρευση.
5
5η Ημέρα: ΙΑΣΙΟ/ΞΕΝΑΓΗΣΗ
Ήταν  σπουδαίο ελληνικό πνευματικό κέντρο κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας και η συμβολή του στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 υπήρξε μεγάλη, αφού από εκεί ο Αλέξανδρος Υψηλάντης κήρυξε την επανάσταση εναντίον των Τούρκων το 1821. Ξεκινάμε  την πανοραμική  μας  ξενάγηση - περιήγηση  της  πόλης,  όπου  θα  έχουμε  την  ευκαιρία  να δούμε την πλατεία της Ένωσης με το άγαλμα του Άλεξ Κούζα,  το Μέγαρο Πολιτισμού,  το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της Ρουμανίας,  το Εθνικό Θέατρο, το Δημαρχείο, τον μητροπολιτικό ναό της Αγίας Παρασκευής  και  τις εκκλησίες  των  τριών Ιεραρχών και του  Αγίου Νικολάου. Χρόνος  ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.
6
6η Ημέρα: ΙΑΣΙΟ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗΣ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ - ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑΣ - ΓΚΟΥΡΑ ΧΟΜΟΡΟΥΛΟΥΙ
Πρωινό  και  μια  υπέροχη  μέρα,  με  μοναδικά  τοπία  ξεκινάει.  H διαδρομή  μας  με  κατεύθυνση  την  περιοχή  της  Μπουκοβίνας,   μας  οδηγεί   στα πιο  αντιπροσωπευτικά  Μοναστήρια της  περιοχής, που κρύβουν το καθένα την δική του ιστορία. Θα επισκεφθούμε  τις  ΙΕΡΕΣ  ΜΟΝΕΣ, SUCEVITA  και  MOLDOVITA,  Ξεκινάμε με  το μοναστήρι της Σουτσεβίτα, που ιδρύθηκε ανάμεσα στο 1581- 84 από τον μητροπολίτη Movita. Τεράστιοι τοίχοι  περιβάλλουν την εκκλησία και το «σημείο που κρέμεται η καμπάνα».  Οι αξιοσημείωτες τοιχογραφίες του  αποκαλύπτουν την εξέλιξη της ζωγραφικής στην Μολδαβία. Στο Μολντοβίτα φυλάσσεται το βραβείο ”XΡΥΣΟ ΜΗΛΟ”, που το 1975 απενεμήθη από την FIJET (διεθνής Ομοσπονδία συγγραφέων και δημοσιογράφων τουρισμού)  και  οι  δύο  Μονές   προστατεύονται  από την UNESCO.  Το  βράδυ  καταλήγουμε  στη  ΓΚΟΥΡΑ  ΧΟΜΟΡΟΥΛΟΥΙ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο,  δείπνο,  διανυκτέρευση.
7
7η Ημέρα: ΓΚΟΥΡΑ ΧΟΜΟΡΟΥΛΟΥΙ - ΚΑΡΠΑΘΙΑ
Πρωινή  αναχώρηση  για  την  γραφική  περιοχή  των  Καρπαθίων  και  τη  μεσαιωνική  πόλη ΜΠΡΑΣΩΒ (18ου αιώνα) με την Μαύρη εκκλησία. Με ενδιάμεσες  στάσεις  θα  φθάσουμε  το  απόγευμα,  τακτοποίηση στο  ξενοδοχείο,  δείπνο  και χρόνος  ελεύθερος  για περίπατους  γνωριμίας  στην  όμορφη  πόλη,  διαν/ση.
8
8η Ημέρα: ΚΑΡΠΑΘΙΑ/ΦΡΟΥΡΙΟ ΜΠΡΑΝ - ΠΕΛΕΣ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ
Μετά  το  πρωινό  θα  επισκεφθούμε   το  φρούριο ΜΠΡΑΝ ( ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΑ ). Ακολουθεί  το παλάτι ΠΕΛΕΣ,  η θερινή κατοικία του βασιλιά ΚΑΡΟΛΟΥ, ενώ  λίγο  αργότερα  θα  γνωρίσουμε   το ορθόδοξο μοναστήρι του ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ   και  κλείνουμε  την  ημέρα  μας  με  την  επίσκεψη  στα ΣΙΝΑΙΑ.  Επιστροφή  στο  ξενοδοχείο  μας,   χρόνος  ελεύθερος, δείπνο, διαν/ση.
9
9η Ημέρα: ΜΠΡΑΣΩΒ - ΣΟΦΙΑ
Πρωινή   αναχώρηση για  ΣΟΦΙΑ,  με  ενδιάμεσες  στάσεις. Άφιξη  το  βράδυ,  δείπνο,  διανυκτέρευση.
10
10η Ημέρα: ΣΟΦΙΑ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ - ΑΘΗΝΑ
Μετά  το  πρωινό  αναχώρηση  για  ΑΘΗΝΑ,  από  τη  γνωστή  πλέον  διαδρομή, με  μικρή  ενδιάμεση  επίσκεψη  στη  λουτρόπολη  του  ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ.  Ακολούθως   μέσω  ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ,  με    στάσεις  στην περιοχή  της ΛΑΡΙΣΑΣ  και  της  ΛΑΜΙΑΣ,  φθάνουμε  το  βράδυ.
11
Κατεβάστε το Αναλυτικό Πρόγραμμα της εκδρομής σε αρχείο .PDF (κάντε κλίκ στο εικονίδιο και περιμένετε να δημιουργηθεί το αρχείο για να ανοίξει το "παράθυρο" να το κατεβάσετε)  

TOUR LOCATION

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Διαμονή, 9  διανυκτερεύσεις,  σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*plus  -  4*.
 • Ημιδιατροφή (9 πρωϊνά  &  9 δείπνα).
 • Ξεναγήσεις σύμφωνα  με  το  πρόγραμμα.
 • Αρχηγό – συνοδό.
 • Ασφαλιστική κάλυψη  αστικής  ευθύνης.   Φ.Π.Α.   
  ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Φόροι  ξενοδοχείων    45 €  ανά  άτομο.
 • Είσοδοι  σε  Μουσεία,  αρχαιολογικούς  χώρους.
 • Ποτά  στα  προσφερόμενα   δείπνα.
 • Ότι  αναφέρεται  ως προτεινόμενο  η  προαιρετικό.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: ΕΙΝΑΙ  ΔΥΝΑΤΟΝ  ΤΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΝΑ  ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ  ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ  Η   ΝΑ  ΑΛΛΑΞΕΙ  Η  ΣΕΙΡΑ  ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ  ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  ΧΩΡΙΣ  ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ   ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ   Η  ΔΙΑΜΟΝΗ   ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΠΡΑΣΩΒ  ΝΑ  ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ    ΣΤΑ  ΣΙΝΑΙΑ. ΤΕΛΙΚΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΜΕ  ΤΟ  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  ΣΑΣ.
ΤΙΜΕΣ  ΑΝΑ  ΑΤΟΜΟ:
 • ΣΕ  2ΚΛΙΝΑ  ΔΩΜΑΤΙΑ                                                 695 € 
 • TΡΙΤΟ  ΑΤΟΜΟ   ΕΩΣ  12  ΕΤΩΝ  ΣΕ  3ΚΛΙΝΟ          625 €
 • ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ  ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ                                     285
You don't have permission to register