Τουριστικό Γραφείο, Χολαργός
logo
Οργάνωση μοναδικών ταξιδίων στην Ελλάδα και σε όλο το κόσμο. Για όποιον λόγο και να ταξιδεύετε εμείς θα σας βοηθήσουμε να φτιάξετε το όνειρο σας σαν Royalty!
(+30) 210 710 3532
info@royalty-escapes.com
Weather
Jul 15
31 C
clear sky
Athens

Ακολουθήστε μας:

(+30) 210 710 3532
Top
 

Αυστρία

ΑΥΣΤΡΙΑ

Η χώρα του Μότσαρτ και των Άλπεων, της αρχιτεκτονικής του μπαρόκ, της υψηλής μουσικής κουλτούρας και των λαχταριστών γλυκών. Από την αριστοκρατική Βιέννη, στα δάση του Μάγιερλινγκ και στις αλπικές κωμοπόλεις, όλα βγαλμένα σαν από πίνακα ζωγραφικής.

Η πρώτη αναφορά της ως Αυστρία θα πραγματοποιηθεί το 996, ως περιοχή υπό τον οίκο της Βαδηβέργης, ενώ αργότερα θα περιέλθει στον έλεγχο της Αυτοκρατορίας των Αψβούργων και θα γνωρίσει μεγάλη εδαφική επέκταση.

Από τον 1867 και έπειτα από συμφωνία εξίσωσης με την Ουγγαρία θα περάσει σε περίοδο διττής κυριαρχίας, της γνωστής Αυστροουγγαρίας, κυβερνώντας τόσο τους κύριους λαούς της όσο και σλαβόφωνες περιοχές. Η δυσκολία συγκρότησης της ήταν φυσικά τεράστια και έληξε οριστικά, με το ξέσπασμα του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου. Μετά από εμφύλιο πόλεμο και τη γερμανική κατοχή η σημερινή Αυστρία απέκτησε την πλήρη ανεξαρτησία της το 1955, έτος κατά το οποίο ανακήρυξε και τη μόνιμη ουδετερότητα της, η οποία ισχύει έως σήμερα.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ
ΒΙΕΝΝΗ
VISA
ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε
ΟΜΙΛΟΥΜΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ
ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ
ΝΟΜΙΣΜΑ
ΕΥΡΩ
ΕΚΤΑΣΗ
83.879 km²

TOP 5

  1. Περπάτημα και espresso  στην πλατεία του Αγ. Στεφάνου
  2. Αλατορυχεία Σαλτζμπουργκ
  3. Κρουαζιέρα στον Δούναβη
  4. Ξενάγηση στο Museums Quartier
  5. Ανάκτορα Hofburg & Schonbrunn
You don't have permission to register