Τουριστικό Γραφείο, Χολαργός
logo
Οργάνωση μοναδικών ταξιδίων στην Ελλάδα και σε όλο το κόσμο. Για όποιον λόγο και να ταξιδεύετε εμείς θα σας βοηθήσουμε να φτιάξετε το όνειρο σας σαν Royalty!
(+30) 210 710 3532
info@royalty-escapes.com
Weather
Apr 13
19 C
clear sky
Athens

Ακολουθήστε μας:

(+30) 210 710 3532
Top
 

Ελβετία

ΕΛΒΕΤΙΑ

Μπορεί να μην βρέχεται από θάλασσα αλλά το υδάτινο στοιχείο είναι ιδιαίτερα έντονο, χάρη στις αναρίθμητες λίμνες της (περίπου 1.500). Η χώρα των Άλπεων, των ρολογιών, των σουγιάδων, της σοκολάτας, η χώρα της ειρήνης.

Πρωτεύουσα της η γραφική, μεσαιωνική Βέρνη, μεγαλύτερη της πόλη η Ζυρίχη , γνωστή για την υψηλή ποιότητα ζωής που προσφέρει. Παρουσιάζει μεγάλες διαφορές από περιοχή σε περιοχή κάτι που έχουν εκμεταλλευτεί οι Ελβετοί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ίδρυσαν πολλά σανατόρια, αναπαυτήρια και ψυχιατρικές κλινικές και από παλιά η Ελβετία αποτέλεσε θεραπευτικό κέντρο για διάφορες παθήσεις κυρίως για παθήσεις των πνευμόνων, όπως η φυματίωση καθώς και παθήσεις των νεύρων.

Η χώρα  που διοικητικά υποδιαιρείται σε 26 καντόνια και ημικαντόνια, σύστημα που ξεκίνησε περίπου από το 1200 και ο δικός μας Ιωάννης το 1813, μετά από μία περίοδο που η Ελβετία είχε κατακερματιστεί από τον Ναπολέοντα και τις ενέργειες του, με εντολή να την σώσει από τον δεσποτισμό της Γαλλίας και να την βοηθήσει να βρει τον εαυτό της, κατάφερε να βελτιώσει το καντονιακό της σύστημα, να ενοποιήσει μεγάλο μέρος της χώρας και να τους συντάξει σύνταγμα.

Το καθένα από αυτά έχει δική του κυβέρνηση, μεγάλη αυτοδιοικητική  και οικονομική αυτονομία. Οι αντιπρόσωποι τους σχηματίζουν το κεντρικό ομοσπονδιακό συμβούλιο της χώρας, που ο πρόεδρός του είναι και πρόεδρος της ομοσπονδιακής δημοκρατίας.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ
ΒΕΡΝΗ
VISA
ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ
ΟΜΙΛΟΥΜΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ
ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ (ΚΥΡΙΩΣ)
ΝΟΜΙΣΜΑ
ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ
ΕΚΤΑΣΗ
41.285 km²

TOP 5

  1. Επίσκεψη στους καταρράκτες του Ρήνου
  2. Βόλτα στη γραφική Βέρνη
  3. Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων Λωζάννης
  4. Επίσκεψη στην ανθρωπιστική πόλη της Γενεύης
  5. Μαγευτική Λουκέρνη
You don't have permission to register