Τουριστικό Γραφείο, Χολαργός
logo
Οργάνωση μοναδικών ταξιδίων στην Ελλάδα και σε όλο το κόσμο. Για όποιον λόγο και να ταξιδεύετε εμείς θα σας βοηθήσουμε να φτιάξετε το όνειρο σας σαν Royalty!
(+30) 210 710 3532
info@royalty-escapes.com
Weather
May 18
17 C
overcast clouds
Athens

Ακολουθήστε μας:

(+30) 210 710 3532
Top
 

Ολλανδία

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Με επίσημη ονομασία <<Κάτω Χώρες>>, με ονειροπόλα αρχιτεκτονική και ουράνια τόξα από λουλούδια , με μερικά από τα διασημότερα πάρκα παγκοσμίως και τα υπέροχα τυριά της, η Ολλανδία έχει και αυτή μια ξεχωριστή θέση στον ευρωπαϊκό χάρτη.

Η αρχική δομή της χώρας περιλάμβανε 17 επαρχίες υποτελείς της Ισπανίας, οι οποίες απελευθερώθηκαν μετά τον Ογδοηκονταετή πόλεμο το 1581 και δημιούργησαν την Συνομοσπονδία των Επτά Ενωμένων Κάτω Χωρών, με ισχυρότερο φύλο αυτό των Ολλανδών. Το σημερινό τους όνομα ως ένα βασίλειο των Κάτω Χωρών θα λάβουν το 1815.

Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας είναι επίπεδο, εξ΄ου και η ευρεία χρήση ποδηλάτου. Το ¼ της βρίσκεται κάτω από το επίπεδο της θάλασσας ενώ 3000 χλμ φραγμάτων την προστατεύουν. Στην πραγματικότητα δεν αποτελεί τη γενέτειρα του ορόσημου της, της τουλίπας, η οποία εισάχθηκε τον 17ο αιώνα από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Είναι ωστόσο η γενέτειρα χώρα των Ρεμπράντ και Βαν Γκογκ, η πιο πυκνοκατοικημένη από τις ευρωπαϊκές, γεμάτη ανεμόμυλους και γραφικές κωμοπόλεις, μαγεύει κάθε επισκέπτη.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ
ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
VISA
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε
ΟΜΙΛΟΥΜΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ
ΟΛΛΑΝΔΙΚΑ
ΝΟΜΙΣΜΑ
ΕΥΡΩ
ΕΚΤΑΣΗ
41.543 km²

TOP 5

  1. Κρουαζιέρα στα κανάλια του Άμστερνταμ
  2. Επίσκεψη στα φράγματα και τους γραφικούς ανεμόμυλους
  3. Βραδινή βόλτα στο Red District
  4. Επίσκεψη στο μαγευτικό Nτελφτ
  5. Μουσείο Van Gogh
You don't have permission to register