Τουριστικό Γραφείο, Χολαργός
logo
Οργάνωση μοναδικών ταξιδίων στην Ελλάδα και σε όλο το κόσμο. Για όποιον λόγο και να ταξιδεύετε εμείς θα σας βοηθήσουμε να φτιάξετε το όνειρο σας σαν Royalty!
(+30) 210 710 3532
info@royalty-escapes.com
Weather
Jun 15
25 C
clear sky
Athens

Ακολουθήστε μας:

(+30) 210 710 3532
Top
 

Ισπανία

ΙΣΠΑΝΙΑ

Η χώρα που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της Ιβηρικής Χερσονήσου, ενώ έρχεται 2η στην παγκόσμια κατάταξη μνημείων κληρονομιάς της UNESCO και αυτό για τα αναρίθμητα έργα τέχνης και αρχιτεκτονικής της.

Διαθέτει μία από τις πιο πλούσιες ιστορίες, με έντονες αραβικές επιρροές. Σε πολλές από τις πόλεις της είναι διάχυτο το ισλαμικό στοιχείο. Το σημερινό ισπανικό κράτος γεννήθηκε το 1469 από την ένωση των τότε δύο στεμμάτων της Ιβηρικής χερσονήσου, αυτό της Αραγωνίας υπό τον Φερδινάνδο Β΄ και αυτό της Καστίλλης υπό την Ισαβέλλα Α΄. Τα χρόνια της βασιλείας αυτής θα σηματοδοτηθούν και από την ανακάλυψη της Νέας Γης από τον Χριστόφορο Κολόμβο.

Ένα από τα ιστορικά γεγονότα που την σημάδεψαν ήταν το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου και η επικράτηση του δικτάτορος Φρανσίσκο Φράνκο. Συνολικός πληθυσμός της χώρας  47.329.981 κάτοικοι, με χαρακτηριστικό την ποικιλία των ομιλούμενων γλωσσών.  Από τον μεγάλο αριθμό μνημείων της ξεχωρίζουν αυτά του αραβικού παρελθόντος της ( π.χ η Αλάμπρα της Γρανάδας), όσο και τα αριστουργήματα ιστορίας της τέχνης της περιόδου του Ισπανικού μπαρόκ από τους Βελάσκεθ και Θεοτοκόπουλο.

Χώρα πολυπολιτισμική, γεμάτη διαφορετικά <<χρώματα>>, καταφέρνει να μαγέψει κάθε επισκέπτη!

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ
ΜΑΔΡΙΤΗ
VISA
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε
ΟΜΙΛΟΥΜΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ
ΙΣΠΑΝΙΚΑ
ΝΟΜΙΣΜΑ
ΕΥΡΩ
ΕΚΤΑΣΗ
505.990 km²

TOP 5

  1. Βραδιά flamenco
  2. Pintxos (τάπας) στο Bilbao
  3. Κρουαζιέρα στον Γουαδαλκιβίρ
  4. Ηλιοβασίλεμα από το κάστρο του Τολέδο
  5. Περπάτημα στην Εβραϊκή Συνοικία της Σεβίλλης
You don't have permission to register